Pandemia de COVID a „tăiat” din tragerile la țintă ale jandarmilor din Constanța

565

Articole de la același autor

Pandemia de coronavirus a micșorat și jandarmilor numărul de trageri de antrenament, pe care ar fi trebuit să îl execute cu armamentul din dotare pe parcursul lui 2020. Semnalam, într-o ediție anterioară a ziarului „Cuget Liber”, faptul că polițiștii nu mai realizează antrenamente cu armamentul, așa cum făceau pe vremuri - cât mai des și la ținte diferite, respectiv „la anvelopă”, „luări de ostatici”, „mama și copilul” – aspecte care ne-au fost transmise de oamenii din sistemul de ordine publică. S-a ajuns în această situație pe de o parte, din cauza reducerilor de buget și modificărilor pe partea de instructaj, gândite de mai marii sistemului, de-a lungul timpului, iar pe de altă parte, din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemic.
Polițiștii nu sunt singurii cărora pandemia de COVID-19 le-a redus timpul de antrenamente cu armamentul. Aceeași situație este și în rândul jandarmilor. Astfel, potrivit reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța, anul trecut au fost executate șapte trageri cu armamentul din dotare. Mult mai puțin decât era planificat inițial.

„Având în vedere contextul pandemic, hotărârile de guvern și ordinele interne referitoare la măsurile de protecție a personalului, în vederea evitării infectării cu virusul SARS-COV-2, prezența obligatorie a unui medic epidemiologic la activitățile de pregătire prin exerciții a personalului, precum și executarea unui număr sporit de misiuni, în 2020 nu s-au putut efectua toate ședințele de pregătire planificate inițial. Respectarea condițiilor de siguranță/distanțare fizică în spațiile interioare a impus reevaluarea modalităților de pregătire. Astfel, ședințele de pregătire au fost organizate pe grupe reduse numeric, în special în perioada rece, iar această realitate a determinat replanificarea unor ședințe”, ne-au precizat jandarmii.

Conform procedurilor, jandarmii ar trebui să execute, anual, cel puțin șase ședințe de tragere cu arme de foc cu țeavă scurtă (pistol) și cel puțin patru ședințe de tragere cu arme cu țeavă lungă (pistol mitralieră/pușcă cu lunetă). În Constanța, jandarmii de la Gruparea Mobilă folosesc, în tragerile din poligon: pistol, pistol mitralieră, pușcă semiautomată cu lunetă, pistol calibru 12 mm, armă lansator, calibru 40 mm.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6339 secunde