Dragostea în vremea Covid-19. Nunți reprogramate, evenimente anulate

1157
Dragostea în vremea Covid-19. Nunți reprogramate, evenimente anulate - fotofondnuntireprogramate-1585485361.jpg

Articole de la același autor

Cu lacătul pe ușă și angajații trimiși acasă, saloanele și restaurantele de evenimente din Constanța așteaptă și vremuri mai bune. Tinerii care își planificaseră deja cununia în lunile mai și iunie speră ca virusul să dispară până atunci și să se bucure de petrecere alături de părinți și prieteni.

Restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus au lovit dur în industria evenimentelor. Toate saloanele și restaurantele au fost închise, iar cei care plănuiseră să sărbătorească un eveniment alături de cei dragi vor trebui să mai aștepte. În rândul proprietarilor de saloane există încă speranțe că lucrurile vor reintra pe făgașul normal după sărbătorile pascale, când se ridică și postul religios, și că vor putea deschide sezonul de nunți.

Puternic afectate, firmele de organizare de evenimente încearcă să treacă cu bine peste această situație și să se întărească prin utilizarea la maximum a mediului online. "Starea de urgență generată de pandemia Covid-19 a venit cu un șir întreg de probleme financiare pentru firmele de organizare evenimente, acestea resimțind din plin criza financiară, în urma interdicției de a organiza evenimente de orice fel. Totuși, multe firme se reinventează în această perioadă, și se adaptează la tehnologia digitală și promovarea online. Iată că sunt și aspecte pozitive, în ciuda acestei crize grave. Astfel că, după ce va trece epidemia, multe firme vor fi deja pregătite pentru revoluția tehnologică, își vor optimiza costurile, pentru că mulți angajați vor lucra de acasă, economisind timp, combustibil și chirii. Evenimentele corporate, cum ar fi cursurile de pregătire, workshop-urile, chiar și târgurile și conferințele, se pot face acum online, pe diferite platforme de profil. Oamenii au timp mai mult pentru pregătirea profesională, astfel că webinariile, mai ales dacă sunt gratuite, sunt la mare căutare: marketing digital, cum să-ți faci reclamă pe rețelele de socializare sau cum să devii un blogger de succes în turism", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Luiza Oprea, reprezentantul unei companii care se ocupă de organizarea de evenimente.

Evenimentele din luna aprilie, mutate la toamnă

Din păcate, nunțile, botezurile, petrecerile private nu pot fi ținute online, însă există varianta, la acest moment ca ele să fie programate pentru altă dată ulterioară. La restaurantul Colonade din municipiul Constanța, deocamdată nu a fost anulat niciun eveniment. "Din fericire, acum este perioada de post și nu se fac nunți. Așa că nu aveam programate. În luna mai sunt câteva planificate, dar oamenii încă speră că vor putea să se țină de program. În cazul în care nu va fi posibil, probabil că vor cere reprogramare. Vom vedea atunci ce va fi de făcut. Important este să trecem cât mai repede și cu bine peste perioada aceasta și peste criza aceasta!", ne-a explicat un reprezentant al faimosului restaurant.

La Hotel Sulina Internațional din stațiunea Mamaia au început deja reprogramările pentru evenimentele stabilite în lunile aprilie - mai. "Pentru nunțile care erau planificate după sărbătorile pascale, aprilie, mai, facem reprogramare pentru vară, toamnă, în funcție de cum doresc clienții. Avansul deja achitat se folosește pentru altă rezervare. Dar lumea în continuare își face planuri pentru nunți, botezuri în 2021. Sunt chiar și persoane care au anulat evenimentul planificat în luna mai 2020 și l-au reprogramat pentru luna mai 2021", ne-a precizat și Aura Dumitru, manager general al Hotelului Sulina Internațional.

Târg online de nunți

Și organizatorii de târguri de nunți au găsit soluții și le pregătesc a se desfășura online. În premieră, în curând, va fi lansat primul târg online de nunți - Wedding Market. Tinerii care se pregătesc de marele pas nu numai că pot "vizita" târgul foarte ușor, dar o pot face la orice oră din zi și din noapte, din confortul casei. Acolo ei vor găsi toate serviciile necesare unei nunți de pomină, de la decorațiuni, mărturii, bar de dulciuri, până la foto și video, sau chiar oferta de saloane disponibile.

"Am hotărât să facem nunta în luna septembrie, fără să stabilim și ziua, tocmai pentru a vedea ce restaurante găsim disponibile. În urmă cu trei săptămâni, nu găsisem decât o variantă pe 25 septembrie, la un restaurant din Constanța, deși noi doream în Mamaia, ceva mai exotic. Acum nu am mai încercat. Poate, având în vedere situația, mai avem o șansă. Deși, acum ne gândim deja că ar fi mai bine totuși să mai așteptăm, să se stingă această criză, să nu cumva să ne trezim că rămânem fără loc de muncă. Atunci, nu ne-am mai permite o nuntă mare, ci poate doar una restrânsă", ne-a mărturisit Alina Laurin, din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8542 secunde