E JALE! NOI MĂSURI DRASTICE ÎMPOTRIVA BRACONIERILOR

212
E JALE! NOI MĂSURI DRASTICE ÎMPOTRIVA BRACONIERILOR - peste13662807111491560312-1494509823.jpg

Articole de la același autor

Comisia pentru Mediu și Echilibru Ecologic, reunită, în cursul zilei de ieri, a modificat art. 62, lit a) din OUG 23/2008, în sensul de a permite pescuitul comercial al peștelui sub dimensiunea minimă legală, reținerea la bord, transbordarea, descărcarea și comercializarea resurselor acvatice vii dacă reprezintă maximum 5 la sută din captură, exclusiv pentru pescuitul la Marea Neagră. 


De asemenea, Comisia a respins propunerea legislativă privind suspendarea activității de pescuit pe râurile interioare pentru o perioadă limitată de timp în vederea regenerării resurselor acvatice vii. "Plecând de la o realitate incontestabilă privind diminuarea fondului piscicol atât pe râurile interioare, cât și pe Dunăre, Lunca și Delta Dunării, precum și la Marea Neagră ca efect al braconajului, existența multor specii de pești fiind periclitată, în special sturionii de pe Dunăre și Delta, Comisia a hotărât modificarea art. 65, lit.a) în sensul înăspririi regimului sancționator pentru fapte ce constau în pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice. Dacă pe actuala reglementare aceste fapte reprezintă infracțiuni și se sancționează cu pedeapsa închisorii de la șase luni la trei ani, în noua redactare pedepsele au fost majorate de la trei la șapte ani și interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între un an și trei ani. 


"Facem apel la toate instituțiile și organele statului cu atribuții de control să ia măsuri în ceea ce privește sancționarea mai fermă și combaterea acestui flagel care constituie una dintre cele mai grave amenințări la adresa exploatării durabile a resurselor acvatice vii și a biodiversității", a declarat Remus Borza, președintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4023 secunde