Editură amendată cu 5.000 de euro după ce datele personale ale clienților au fost publicate pe un forum

197
Editură amendată cu 5.000 de euro după ce datele personale ale clienților au fost publicate pe un forum - books1200-1664014288.jpg
O editură din București a fost amendată cu 5.000 de euro după ce datele personale ale clienților au fost publicate pe un forum.


Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în cursul lunii august 2022 o investigație la Curtea Veche Publishing SRL și a sancționat contravențional editura cu o amendă de 24.566 lei (echivalentul sumei de 5.000 EURO), scrie stiripesurse.ro 


Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unor notificări de încălcări ale securității datelor cu caracter personal. Una dintre încălcările securității datelor s-a produs ca urmare a postării pe un forum public a unui fișier care conținea baza de date a clienților operatorului din perioada 2019 - 2021, informează hotnews.ro.


Această situație a condus la divulgarea neautorizată a anumitor date cu caracter personal, cum ar fi nume, prenume, număr de telefon, e-mail, parola sub formă criptată, adresa IP de pe care a fost creat contul de utilizator, ale unui număr de 10.739 clienți ai operatorului.


Cea de-a doua încălcare a securității datelor s-a produs ca urmare a unui atac de tip ransomware, situație ce a condus la accesul neautorizat și pierderea integrității și disponibilității anumitor date cu caracter personal a aprox. 100 de persoane vizate (angajați și colaboratori ai Curtea Veche Publishing SRL).
Pagina a fost generata in 0.2821 secunde