Elena Mateescu, şefa ANM: Iată că, la 72 de ani distanță, vorbim de temperaturi foarte apropiate

378
Elena Mateescu, şefa ANM: Iată că, la 72 de ani distanță, vorbim de temperaturi foarte apropiate - canicula-1711792190.jpg

Articole de la același autor

Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă cum va fi vremea în aprilie 2024, potrivit antena3.ro
Valul de aer tropical a ajuns în România și avem un sfârșit de săptămână cu temperaturi neobișnuit de ridicate.


"Maxima absolută lunară pentru luna martie în țara noastră s-a înregistrat în urmă cu 72 de ani, pe 30/03/1952, când la Odobești am înregistrat 32,8 grade Celsius.


Iată că, la 72 de ani distanță, vorbim de temperaturi foarte apropiate, dacă luăm în considerare ziua de azi, că este posibil să ne apropiem de 28 de grade.


Să nu uităm și de recordurile acestei dimineți, pentru că la 40 de stații meteorologice am înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime zilnice pentru o dimineață de 30 martie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.


Aș da, de pildă, un exemplu cu cea mai ridicată valoare: Oravița 16 grade, față de recordul anterior, de 13,7 grade.


Cred că ar trebui să menționăm ziua de astăzi și în ziua de mâine, ultimele zile din prima lună de primăvară, care vor aduce temperaturi la scara întregii țări între 10 până la 28-29 de grade Celsius, ceea ce ar însemna valori cu mai mult de 10-14 grade peste normalul datei din calendar.


Și, într-adevăr, luna aprilie din acest an, chiar cu valori mai ridicate, până la 30-31 de grade Celsius, iată un debut pentru a doua lună de primăvară din acest an foarte călduros.


După care, începând din 2 aprilie, vom consemna valori de temperaturi ușor în scădere, dar în continuare peste 20-22 de grade Celsius, mai ales în partea de sud, sud-est și vest a țării", a spus Elena Mateescu, director ANM, sâmbătă, la Antena 3 CNN.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3162 secunde