Elevii Colegiului "Alexandru Ioan Cuza" le-au vorbit colegilor mai tineri despre cariera militară

171

Articole de la același autor

Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" a marcat, săptămâna trecută, Ziua Armatei, prin numeroase activități. Oferta instituției le-a fost prezentată și elevilor de la Școala Gimnazială nr. 18 "Jean Bart". Programul "Ziua Armatei în școli" a continuat și la Școala Gimnazială nr. 33 "Anghel Saligny", unde doi liceeni le-au împărtășit celor mici din experiențele lor la colegiu, relatându-le despre programul zilnic, începând cu înviorarea și încheind cu apelul de seară.  


De asemenea, alți doi elevi militari s-au aflat la Liceul Tehnologic din Topraisar, unde le-au vorbit elevilor de gimnaziu despre oportunitățile pe care le deschide decizia de a îmbrăca ținuta militară. Apoi, o elevă caporal și un elev sergent, ai Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" s-au întâlnit cu elevii de la Școala gimnazială nr.37.  


De asemenea, astăzi, 21 octombrie, două reprezentante ale colegiului militar din Constanța vor merge la Școala Gimnazială nr 8 și Școala Gimnazială nr. 23, pentru a intra în dialog cu elevi de clasa a VIII-a care caută îndrumare pentru alegerea liceului. 
Reprezentanții liceului constănțean spun că săptămâna de promovare a carierei militare în Forțele Navale Române se încheie cu ultimele două vizite, de marți și miercuri, pe 22 respectiv, 23 octombrie. Liceenii și cadrele militare le vor împărtăși elevilor de gimnaziu din experiențele de până acum avute la bordul velierului "Mircea", cu ocazia marșului aniversar, pe Dunăre, dar și a navelor de luptă vizitate în "Școala Altfel", cât și din schimburile culturale, cu ocazia competițiilor sportive, artistice sau militare desfășurate anul acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4347 secunde