Elevii din mediul rural și-au îmbunătățit rezultatele școlare

208
Elevii din mediul rural și-au îmbunătățit rezultatele școlare - copii-1533743381.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 34 profesori și specialiști în educație din ONG-uri au absolvit, în acest an, cursuri speciale de formare adaptate la nevoile actuale ale copiilor, prin intermediul programului strategic național "Investiție în Mediul Rural".

Aceștia s-au implicat, ulterior, în activitatea a 13 centre sociale de tip "Școală după școală". Cu această ocazie și prin sprijinul primit în cadrul centrelor, peste 500 de copii din mediul rural și-au îmbunătățit substanțial frecvența și rezultatele școlare, ajungând la o prezență de aproape 100% la ore, pe care au menținut-o până la finalul anului școlar.

Îmbunătățirea a fost obținută inclusiv în cazul unor elevi cu handicap fizic și al celor care au rămas repetenți în anii anteriori. Precizăm că cele 13 centre sociale de tip "Școală după școală" se află în județele Bistrița Năsăud, Neamț, Teleorman, Constanța, Maramureș, Ialomița, Ilfov, Alba, Vâlcea, Dolj, Cluj și Vaslui.

Organizatorii spun că în toate aceste centre au fost derulate o serie de activități care vizează zona de remediere școlară, prin suportul acordat elevilor în asimilarea celor două materii de bază, matematica și limba română, cât și activități educative non-formale. Acestea urmăresc dezvoltarea unor abilități diverse din mai multe domenii, cum ar fi muzica, sportul și arta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4968 secunde