CET Constanța, datoare vândută la RAJA. Populația riscă să rămână fără apă caldă, în toiul verii

1003
CET Constanța, datoare vândută la RAJA. Populația riscă să rămână fără apă caldă, în toiul verii - fotofondcetraja-1533743313.jpg

Articole de la același autor

Începând de luni, 13 iulie, mii de constănțeni ar putea rămâne fără apă caldă la robinete. Compania Electrocentrale Constanța, fostul CET Constanța, producătorul de energie termică și apă caldă, riscă să fie debranșată de la rețeaua de apă din cauza datoriilor mari către RAJA.

Conducerea RAJA i-a dat termen pentru achitarea sumelor restante, iar, din data de 13 august, ar putea să sisteze furnizarea de apă către CET. În aceste condiții, CET nu va putea produce apa caldă, iar RADET nu va avea ce să distribuie către constănțeni.

"Dorim să vă aducem la cunoștință o situație cu consecințe neplăcute asupra cetățenilor orașului Constanța, și nu numai. Întrucât, la ora actuală, Societatea Electrocentrale Constanța S.A. înregistrează către RAJA SA un debit în valoare totală de 2.887.510,77 lei reprezentând contravaloare facturi apă-canal și penalități de întârziere aferent perioadei aprilie - iulie 2018, suntem nevoiți să punem în aplicare prevederile contractuale și să sistăm furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă către această entitate economică începând cu data de luni, 13 august 2018", precizează reprezentanții RAJA.

Potrivit acestora, au fost întreprinse toate demersurile legale în vederea recuperării acestor debite.

"Astfel, între reprezentanții RAJA S.A. și cei ai Electrocentrale Constanța S.A. au avut loc numeroase întâlniri de soluționare a acestei situații pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanțelor, au fost transmise notificări și somații de plată prin executor judecătoresc. RAJA S.A. este obligată, la rândul său, să achite cu prioritate și în termen legal, facturile emise de către furnizori; costurile pentru transportul și tratarea apei potabile, dar și epurarea apelor uzate la cei peste două milioane de abonați fiind semnificative. De asemenea, compania noastră este obligată să achite la zi impozitele, taxele și redevențele către bugetele locale și de stat, dar și să ramburseze sumele împrumutate de la BERD pentru cofinanțarea programelor europene", mai spun cei de la RAJA.

Aceștia susțin că nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanța în imposibilitatea de a achita facturile furnizorilor și, implicit, de a priva toți consumatorii de serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare.

"Având în vedere cele expuse mai sus, pentru ca debitul înregistrat să nu mai crească, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanța S.A. nu-și va achita facturile restante, începând cu data 13 august 2018, această unitate va fi debranșată de la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare în vederea recuperării întregii datorii", subliniază reprezentanții RAJA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3457 secunde