Elevii ies în stradă! Prefectura Constanţa, pichetată, miercuri, la ora 14

497

Articole de la același autor

Membrii Asociaţiei Elevilor anunţă că vor picheta Prefectura Constanţa, miercuri, 16 iunie, de la ora 14. Protestul va avea loc simultan cu şedinţa de Guvern, în care va fi aprobat proiectul de OUG care are ca scop eliminarea gratuităţii la transport pentru elevi şi trecerea la decont.

„La momentul actual, Legea nr. 226/2020 prevede gratuitatea la transportul județean. Astfel, elevii se duc și primesc abonamentul gratuit de la operatorii de transport, pe baza carnetului de elev. În ciuda faptului că a trecut peste un an de la promulgarea Legii nr. 226/2020, aceasta nu a fost încă pusă în aplicare, nefiind prevăzut, încă de la elaborarea bugetului de stat, nici măcar 1 leu pentru transportul elevilor. Ministerul Educației încearcă să se dezică de responsabilitatea sa, creând impresia în spațiul public că problema se va rezolva.

Mai mult, proiectul de Ordonanță de Urgență prevede anumite tarife maximale de decontare a navetei. În contextul în care prețul real al navetei diferă față de prețul prevăzut în lege, elevilor le va fi fie decontată naveta parțial, fie nu le va fi decontată deloc, fapt care s-a întâmplat în trecut din cauza HG 863/2016.

Menționăm că asociațiile de elevi au transmis o adresă prin care solicită Ministerului Educației și Cercetării să organizeze o dezbatere publică pe conținutul proiectului de ordonanță de urgență. Precizăm faptul că organizarea unei dezbateri este obligatorii în acest caz, așa cum prevede articolul 7, alin.(9) din Legea nr.52/2003. În ciuda faptului că dezbaterea nu a avut loc, astăzi va fi votat proiectul de OUG, încălcându-se legea

În acest sens, asociațiile de elevi vor protesta astăzi în fața Guvernului, respectiv în fața Prefecturilor din județele lor. De asemenea, încurajăm toți elevii din țară să poarte astăzi o banderolă albă, în semn de grevă japoneză”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Aceştia solicită guvernanţilor să nu adopte proiectul şi să organizeze în cel mai scurt timp posibil o dezbatere publică împreună cu reprezentanţii elevilor cu privire la proiectul de ordonanţă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6175 secunde