Elevii și voluntarii au făcut curat pe malurile Dunării

168
Sute de elevi din județul Constanța au participat, recent, la mai multe acțiuni de ecologizare de-a lungul malurilor Dunării. Activitățile au fost organizate în parteneriat cu Administrația de Apă Dobrogea Litoral, cu prilejul sărbătoririi, pe 29 iunie, a Zilei Internaționale a Dunării. Au fost mobilizați aproape 150 de angajați ai ABADL, autorități locale și aproximativ 400 de elevi și cadre didactice.

Evenimentele au debutat cu o acțiune pe plajele reabilitate din Mamaia și Constanța, la care au participat aproape 50 de elevi din localitatea Lumina. Au urmat pârâul Telița, din localitatea Mihail Kogălniceanu, și pârâul Tabana, din localitatea Babadag. Apoi, alți aproximativ 100 de elevi din clasele V - VIII, din cadrul Școlii Gimnaziale "Dan Spătaru" din Aliman, au marcat Ziua Dunării prin desene, expoziții de fotografii și colaje tematice, dar și acțiuni de ecologizare.

De asemenea, în jur de 100 de angajați ai ABADL au participat la o acțiune de ecologizare în zona Seimeni. Aceștia au curățat malurile Dunării, prin colectarea deșeurilor de toate tipurile, pet-uri, sticle, obiecte metalice, cartoane, care au fost strânse în saci și apoi transportate de o firmă specializată.

Toți elevii angrenați în evenimentele organizate pentru a marca Ziua Dunării au primit din partea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral diplome de participare, materiale promoționale constând în șepci și tricouri, puzzle-uri, orare, stickere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1349 secunde