Enel sabotează turiștii veniți în concediu în stațiunea Mamaia

481
Zeci de turiști, care s-au aflau în Stațiunea Mamaia în zona Cazino, au trecut prin clipe de groază după ce un transformator de joasă tensiune al Enel Distribuție Dobrogea a luat foc. Oamenii au stat pe întuneric mai bine de două ore, timp în care pompierii s-au luptat cu flăcările.
Pentru că reprezentanții Enel nu au venit să întrerupă repede alimentarea energiei electrice în zonă, pompierii au stat și au privit neputincioși flăcările care au cuprins cinci terase.
Enel lasă, în fiecare sezon estival, zeci de mii de turiști fără curent electric, motivul principal fiind lipsa investițiilor în zonă.

Week-end-ul care tocmai s-a încheiat a adus cel mai mare val de turiști din acest sezon estival. Marea majoritate a ales stațiunea Mamaia și terasele din zona Cazino. Doar că, în loc să aibă parte de clipe liniștite, de odihnă și de o ieșire la terasă care să-i deconecteze de problemele de zi cu zi, turiștii au fost alungați de flăcările care au cuprins cinci terase și cazinoul din stațiunea Mamaia.
Incendiul a fost produs de o un tablou de joasă tensiune din postul de transformare 31 care a luat foc. "Cauza principală a incidentului este supraîncărcarea circuitelor, fiind necorelată puterea solicitată în avizul de racordare al agenților economici cu puterea absorbită în realitate, superioară celei solicitate", se arată într-un comunicat al Enel Distribuție Dobrogea.
Incendiul care s-a produs vineri, 1 august 2008, la ora 23.20, a lăsat fără energie electrică în jur de 150 de agenți economici.

Reprezentanții Enel au fost huiduiți de turiști
Primii care au ajuns la fața locului, la 23,33, au fost pompierii, care au intervenit cu două autospeciale. Pentru că trebuia întreruptă energia electrică în zonă, până la sosirea unui reprezentant Enel, pompierii au încercat să stingă incendiul cu nisip. "Au ars transformatorul și cofretul de distribuție a energiei electrice. Intervenția s-a încheiat la 00,25", au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
Oamenii care se aflau la terasele unde a avut loc nefericitul incident au reclamat faptul că reprezentanții Enel nu au sosit foarte repede la fața locului, motiv pentru care, la sosirea lor, oameni au început să-i huiduie. Doar după ce curentul a fost oprit au intervenit autospecialele pompierilor.
La fața locului au venit atât echipele Enel Distributie Dobrogea cât și cele ale Electrica Serv care au remediat defecțiunea după două ore, reușind să realimenteze 120 de agenți economici, care au fost preluați prin soluții de rezervă. "Ceilalți 30 de agenți economici au fost realimentați sâmbătă până la ora 21,00", a declarat Alina Oana Pascu, purtătorul de cuvânt al Enel Distribuție Dobrogea.
La baza deselor pene de curent stă lipsa investițiilor în zonă, Enel lăsând, în fiecare sezon estival, zeci de mii de turiști fără curent electric.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0866 secunde