Este alertă în România! O femeie a decedat din cauza virusului West Nile

196
Este alertă în România! O femeie a decedat din cauza virusului West Nile - labanalizmedhr2-1576670682.jpg

Articole recomandate

O femeie în vârstă de 83 de ani din județ a decedat în urma contactării virusului West Nile, deși, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada în care țânțarii fiind latenți, au informat, miercuri, reprezentanții Prefecturii Brăila.



"Marți, 17 decembrie, la Instituția Prefectului Brăila s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia conducerea Direcției de Sănătate Publică informat despre confirmarea unui caz de West Nile în județ. Este vorba despre o femeie în vârstă de 83 de ani din satul Lanurile, comuna Viziru, care între timp a decedat. Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Sănătatea Alimentelor au transmis că s-a realizat ancheta la fața locului și s-a constatat că nu sunt prezente efective de animale receptive la această boală. În acest sens, s-au aplicat măsuri de dezinsecție la gospodăria respectivă și la cele învecinate conform prevederilor legale", se arată înt-un comunicat remis de Prefectura Brăila.

În ceea ce privește planul de măsuri care se impune în astfel de situații, cu toate că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în perioada liberă de vector, țânțarii fiind latenți, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a insistat, "pentru mai multă siguranță, să se intervină și cu tratament aerian de dezinsecție, dezinfecție, astfel încât să nu mai fie riscuri de transmitere a virusului din cauza insectelor", scrie Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8296 secunde