Europa dorește să-și deschidă frontierele pentru turism până la începerea verii

1226
Europa dorește să-și deschidă frontierele pentru turism până la începerea verii - youngwomanatairportwaitingforboa-1589818623.jpg

Articole recomandate

Europa dorește să-și deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii, au anunțat luni miniștrii de externe din 11 state membre ale Uniunii Europene, informează Agerpres.


Șeful diplomației germane Heiko Maas a discutat cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croația, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru și Bulgaria - toate destinații populare pentru germani - prin sistem de videoconferință în legătură cu ridicarea progresivă a restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus.


Restricțiile de călătorie au stopat în mare parte libertatea de circulație de care se bucură în mod normal cetățenii UE. Acum, deplasările transfrontaliere vor fi reluate în etape de statele membre, pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului, într-o manieră coordonată.


''Va fi esențial să se asigure faptul că cetățenii noștri nu pot doar călători pur și simplu în mod liber în interiorul Europei, dar pot de asemenea să se întoarcă acasă în siguranță'', arată declarația comună a celor 11 miniștri de externe.


În prezent, în Germania este în vigoare o avertizare de călătorie care expiră la 14 iunie. Maas a afirmat că va ridica ridica această avertizare pentru țările europene și va oferi fiecărui stat vizat orientări privind riscurile infectării cu SARS-CoV-2 pentru călători.


''Nu putem menține permanent o avertizare de călătorie pentru întreaga lume. Dorim să revenim la normal pas cu pas'', a subliniat Heiko Maas, care a adăugat că vacanțele de vară nu vor fi ca înaintea pandemiei de COVID-19.


Italia, una dintre țările cele mai afectate de pandemie, va primi din nou cetățeni din alte țări ale spațiului Schengen începând din 3 iunie. ''Suntem pregătiți să primim în siguranță cetățeni europeni care vor să-și petreacă vacanța în Italia'', a spus ministrul de externe italian Luigi Di Maio în timpul videoconferinței.


Heiko Maas va avea miercuri o videoconferință și cu omologii săi din Franța, Austria și Elveția.


Aceste discuții se bazează pe liniile orientative prezentate în urmă cu câteva zile de Comisia Europeană în vederea relansării activităților turistice afectate de criza cauzată de COVID-19.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.793 secunde