Experții ONU sunt îngrijorați: Populația lumii se va dubla până în 2100

418
Experții ONU sunt îngrijorați: Populația lumii se va dubla până în 2100 - populationsixbillion1-1319463430.jpg
Populația lumii ar putea ajunge la 15 miliarde de persoane până la sfârșitul secolului, potrivit unui raport ONU ce va fi publicat săptămâna aceasta și care avertizează asupra impactului acestei situații asupra resurselor, relatează The Guardian în ediția online de astăzi, citată de Realitatea.net.
Numeroși experți ar putea fi "șocați" de estimare, având în vedere numărul foarte mare, comentează cotidianul, în condițiile în care estimările anterioare indicau circa zece miliarde de locuitori până în 2100.
În prezent, numărul locuitorilor se apropie de șapte miliarde, însă unele guverne iau măsuri pentru sporirea populației, în timp ce unele grupuri religioase interzic utilizarea metodelor de contracepție.
Noua estimare apare într-un studiu major al United Nations Population Fund (UNFPA) care urmează să fie publicat în cursul acestei săptămâni. Raportul, intitulat "Situația populației lumii în 2011", este realizat pentru a marca momentul în care, luna aceasta, este așteptată nașterea copilului care va duce la depășirea pragului de șapte miliarde de locuitori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde