La Hârșova

Scandal uriaș pe locuințele ANL

1299
6
Primarul localității Hârșova, Tudor Nădrag, reclamă atitudinea pe care fostul edil Ionel Chiriță o are față de unul dintre cele mai ambițioase proiecte din localitate: construirea de locuințe sociale tip ANL. Fostul edil critică modul în care au fost atribuite locuințele ANL, acuzând conducerea administrației locale că este părtinitoare și că nu a respectat criteriile prevăzute în proiectul de hotărâre.

Actualul primar spune că, deși administrația locală a construit 120 de locuințe pentru persoanele cu dificultăți materiale și pentru tinerii până în 34 de ani, cererea este foarte mare, iar "nemulțumiții îi plâng pe umăr lui Chiriță".

"Acțiunea s-a întors împotriva noastră în sensul că numărul de cereri crește direct proporțional cu numărul de locuințe. Cu cât facem mai multe locuințe, cu atât mai mulți oameni depun cereri. Avem 120 de locuințe și 600 de cereri, adică 500 de oameni care rămân pe dinafară, deși, după părerea mea, au dreptul să primească o locuință. Asta este, îi ajutăm și noi cum putem", a declarat Nădrag.

Referitor la fostul primar Chiriță, Tudor Nădrag a explicat că acesta "ațâță spiritele" în consiliul local și comentează modul în care apartamentele vor fi repartizate.

"Chiriță agită spiritele în consiliul local. Îi adună pe cei care nu au primit locuințe să plângă pe umărul lui. Cât a fost primar a condus ca un dictator și acum face pe democratul. I-am și zis la ultima ședință de consiliu local că îl voi lăsa pe el să împartă cele 48 de locuințe sociale la cele 400 de cereri existente ca să nu mai spună că le-am împărțit pe anumite criterii. Logica mea, ca inițiator de proiect, a fost ca tinerii căsătoriți care încă locuiesc în apartament cu părinții să aibă prioritate. Oricum, într-un final, n-am decis eu, cererile au trecut pe la comisiile de specialitate, care au calculat punctajele și au decis cine va beneficia de acest program", a declarat liderul administrației locale.

"E bine că mulți consilieri și-au văzut copiii cu locuință"

Pe cealaltă parte a baricadei, Chiriță contrazice spusele lui Nădrag și afirmă că primarul i-a "procopsit" pe copiii mai multor consilieri și angajați ai primăriei cu case. Fostul primar spune că, în opinia sa și a echipei liberale din Hârșova, nu au fost respectate criteriile prevăzute atât prin hotărâre, cât și prin lege, mulți dintre beneficiari având peste vârsta maximă de 36 de ani.

"Din punctul meu de vedere nu s-au respectat criteriile, care, după cum știți, sunt de două tipuri: de eligibilitate și de punctaj. La partea de eligibilitate există multe probleme. Sunt persoane care au peste 36 de ani, sunt persoane care aveau contracte de închiriere pentru alte apartamente și acum practic au făcut schimb de locuință, să nu mai zic că vreo trei consilieri și vreo patru angajați ai primăriei și-au văzut copiii cu apartament, deși copiii lor nici măcar nu locuiesc aici", a declarat Chiriță.

De asemenea, potrivit declarațiilor acestuia, lista cu numele beneficiarilor este incompletă. "Nu am cerut altceva decât transparență. Când ni s-a adus lista de persoane pentru a fi votată în cadrul consiliului local am observat că sunt trecute doar numele, fără adrese, fără nimic, iar numele nici nu par a fi reale. Era trecut acolo numele unui coleg de-al meu de partid și al tatălui său, deși acesta a declarat public că niciunul dintre ei nu a depus cerere. Au fost multe probleme, de aceea i-am transmis o adresă primarului astăzi (ieri–n.r.) prin care i-am solicitat să transmită identificarea persoanelor aflate pe lista de repartizare", afirmă Chiriță.

Menționăm că, în cursul zilei de ieri, angajații primăriei au emis mai multe adrese prin care beneficiarii celor 64 de apartamente sunt informați să se prezinte la sediul administrației locale, începând cu ora 12.00, unde în calitate de noi proprietari își vor trage la sorț locuința.

Cu privire la persoanele ale căror cereri nu au fost admise în această tranșă, Nădrag a explicat că s-a găsit o soluție și pentru ei. Aceștia vor trebui să exprime în scris dacă rămân în cursa pentru obținerea de apartamente în cele patru blocuri care urmează a fi construite sau dacă optează pentru unul dintre cele 150 de loturi de casă pe care primăria le va oferi gratuit în primăvara viitoare.

Edilul a menționat că administrația locală va veni și în sprijinul tinerilor care nu sunt căsătoriți dar locuiesc cu părinții și au depus cerere pentru apartamente ANL. Dacă sunt dispuși să rămână în aceeași casă cu părinții, aceștia vor primi material pentru a-și mai construi "două-trei camere". 

Comentează știrea

george
15 decembrie 2011
locuintele anl

pai cum puteti spune ca repartizarea s`a facut curat cand eu am vrut sa imi exercit dreptul de cetatean al orasului si sa particip la acea sedinta de consiliu si am fost dat afara de politia locala?

raz
5 ianuarie 2012
anl

daca nadrag ar fi fost in stare sa nu piarda finantarea celorlalte 4 blocuri anl, nu ar fi fost o asa mare problema, numai ca la initiativa aceastuia, sistemul de termoficare a fost schimbat cu unul pagubos pe energie electrica

sumanariu mihaela
14 ianuarie 2012
ma intereseaza un loc de casa pentru anul aceesta

sunt casatorita cu 2 copii ,ma intereseaza daca pot benificica de un teren pentru ami construi o casa.vreau raspunsul la aceeasta intrebare .sunt plecata de 2 ani din romania si nu am stiut de aceeasta modalitate de ajuta tineri .

mihaela
14 ianuarie 2012
ma intereseaza un loc de casa pentru anul aceesta

sunt casatorita cu 2 copii ,ma intereseaza daca pot benificica de un teren pentru ami construi o casa.vreau raspunsul la aceeasta intrebare .sunt plecata de 2 ani din romania si nu am stiut de aceeasta modalitate de ajuta tineri .

manea ion
10 iunie 2012
loc de casa

MA INTERESEAZA UN LOC DE CASA PENTRU COPIIL CARE LOCUESTE CU MINE DAR E NECASATORIT SI AS DORI UN LOC DE CASA PENTRU EL DAR CONSTRUCTIEA SA O FAC AN TIMP DEOARECE NU DISPUNN DE BANI MULTI SI AS DORI SA IO FAC PE PARCURS PANA SE CA CASATORI . MA NUMESC MANEA ION STR REVOLUTIEI BL A2 SC B AP 8

manea ion
10 iunie 2012
loc de casa

AM 16 ANI DE CAND SANT LOCUITOR AL LOCALITATI HASOVA ,DE ATATI ANI AM FOST UN CETATIEAN CARE MI_ AM PLATIT IMPOZITELE CATRE PRIMARIE SI NICI O DATA NU AM APELAT LA VREUN SERVICIU DE AL PRIMARIEI SAU AJUTOR SOCIEAL SAU FINACIEAR,AM AUZIT DE POSIBILITETEA DE UNI LOT DE CASA PENTRU COPIL CARE ESTE NECASATORT, LA USA PRIMARIEI AM CIOCANIT SA DAU VREAU SI EU SA PRIMESC(NU EU CI COPILUL MEU) MA SCUZATI CU SCRISUL MEU EU SANT MUNCITOR NU SCRITOR

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Economie : S-a inaugurat Penny Market Hârșova!
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Porți deschise la Cetatea Carsium
Pagina a fost generata in 0.314 secunde