Faleza Constanței a luat-o la vale. Proiectul rezidențial "Eminescu Street", abandonat!

3279
4

Articole de la același autor

Ploile din ultima perioadă au înmuiat malurile plajei Modern. Faleza a luat-o la vale și pune în pericol întreaga alee pietonală, între strada Eminescu și strada Ștefan cel Mare. Deja o parte din asfalt s-a prăbușit.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral spun că știu situația din zonă, dar nu pot interveni, deoarece terenul nu le aparține. Până anul trecut, toată porțiunea era împrejmuită, de altfel o mare parte din gard încă mai este la locul lui, terenul aflându-se în concesiunea firmei Fin.co.ge.ro. Compania italiană intenționa ca acolo să construiască un

complex rezidențial, dar și turistic. Complexul urma să se numească "Fin.co.ge.ro Eminescu Street Project" și ar fi cuprins mai multe blocuri turn și un hotel.

"Din păcate, situația noastră s-a schimbat și am renunțat la contractul de concesiune a terenului respectiv. A trebuit să renunțăm la proiectul de pe strada Eminescu din cauza presiunilor Primăriei Constanța și a altor instituții. Nu aveam decât piedici și probleme, așa că am înapoiat terenul respectiv Primăriei Constanța. Noi aveam planuri frumoase cu acea zonă. Era vorba despre o investiție importantă, de care Constanța avea nevoie. Mai mult decât atât, noi am fi consolidat și malurile, astfel încât nu ar fi apărut astfel de probleme", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristina Țicoi, reprezentantul Fin.co.ge.ro la Constanța.

Așadar, autoritățile locale și-au luat înapoi faleza și plaja din dreptul restaurantului "Zorile" și deja au demarat lucrări pentru stoparea prăbușirii malului. În prezent, a fost marcată porțiunea periculoasă și a fost curățată, pentru a se stabiliza malul. Rămâne de văzut dacă va reuși să refacă și scările de acces către plaja Modern.

Se lucrează la tiroliană

Tot pe strada Mihai Eminescu, a început să se lucreze și la tiroliana care îi va putea coborî pe constănțeni și pe turiști pe plajă, în mai puțin de un minut. Aceasta va avea o lungime de peste 300 de metri și va prinde o viteză de aproape 70 de km pe oră.

Potrivit investitorului Răzvan Gheorghiu, lucrările vor fi gata înainte de 1 mai, când va fi inaugurarea oficială. Investiția totală se ridică la peste 30.000 de euro.

Comentează știrea

costy
9 aprilie 2015
afaceri

Istoria omenirii este scrisă de cei care și-au propus scopuri mărețe și care au persistat cu îndârjire, uneori timp de ani de zile, până le-au atins. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]

un cititor
9 aprilie 2015
vai de voi

Când cineva pune reclame aici dă un semnal prost! Cred că obține exact ce nu vrea.

Gelu
9 aprilie 2015
:((((

FINCOGERO....si-a batut joc de tot ce a obtinut(nu stiu pe ce considerente) MOCA in Constanta ! Cartierul de asa-zise vile din Faleza Nord...este absolut jalnic ! Vilele ....seamana cu niste ghetouri ....Ferestre mici....inghesuite una in alta....Arhitectura submediocra....Materiale...ieftine ! Doamne pazeste ! Un singur lucru pozitiv : Zidul de protectie...! Care cu actualele lucrari de indiguire si de largire a plajei raman....oarecum fara obiect ! Atat !

MIRUNA
9 aprilie 2015
F bine

asa merita ,pty ca ei l au votat pe mazarica

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5336 secunde