Fără permise de muncă în Germania

443
Muncitorii sezonieri, specialiștii și ucenicii din România nu vor mai avea nevoie de permise de muncă în Germania, din 2012. Anunțul a fost făcut de reprezentanții guvernului de la Berlin. Potrivit deciziei, începând de anul viitor, nu va mai fi nevoie de permisul de muncă obligatoriu pentru absolvenții de facultate care solicită un loc de muncă corespunzător pregătirii lor, pentru cei care vor începe o pregătire profesională într-o întreprindere și pentru locuri de muncă sezoniere.
De asemenea, în cazul locurilor de muncă în care pregătirea și calificarea profesională este una standardizată, a fost exclusă verificarea priorității.
Prin urmare, companiile nu vor mai fi obligate să demonstreze că n-au găsit muncitori din Germania sau din celelalte state UE cărora nu li se aplică restricții de niciun fel de piața muncii atunci când vor angaja români.
Germania se număra printre ultimele 10 state membre UE care restricționează accesul muncitorilor români și bulgari pe piața muncii. Celelalte țări sunt Austria, Belgia, Italia, Olanda, Luxemburg, Malta, Franța, Marea Britanie și Irlanda.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Soldați americani răniți în Germania
Pagina a fost generata in 0.5749 secunde