Senatul ia în serios datoria istorică a Germaniei către România

447
Senatul ia în serios datoria istorică a Germaniei către România - monezi40561400-1320084448.jpg

Articole recomandate

Germania ar avea o datorie către România din 1940, care ar fi recunoscută de autoritățile de la Berlin, potrivit unui economist român. Pentru analizarea acesteia, Senatul a decis înființarea unei comisii speciale.

Conducerea Senatului a decis luni înființarea unei comisii speciale care să analizeze situația unei datorii a Germaniei către România care datează din 1940, după ce senatorii Dan Voiculescu și Teodor Meleșcanu au sesizat Biroul Permanent cu un memoriu pe această temă al profesorului Radu Golban, scrie NewsIn.

Luni, vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru, a anunțat că Biroul Permanent a decis înființarea unei comisii speciale care să analizeze aceste informații și să prezinte Senatului un raport.

Cei doi senatori au înaintat Biroului Permanent al Senatului un memoriu al economistului Radu Golban, care susține că a descoperit o datorie a Germaniei către România, datând din 1940, și care este recunoscută oficial de autoritățile de la Berlin. Golban spune că a mai făcut demersuri către instituțiile statului privind această datorie, însă nu a primit răspunsuri clare, însă este hotărât să continue demersul deoarece există "surse interne și externe care recunosc oficial existența acestui sold".

Citește mai mult despre datoria Germaniei față de România

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Guvernul acordă sprijin Turciei
Pagina a fost generata in 0.3668 secunde