România, prima la hărțuirea pe internet

410
România, prima la hărțuirea pe internet - cyberbully02760400-1319542915.jpg
Hărțuirea și abuzul pe internet sunt probleme importante pentru online-ul în România.

În România există cea mai mare incidență a hărțuirilor din Europa, conform studiului Eu Kids Online II, realizat la inițiativa Comisiei Europene în 23 de țări europene. 41% din copiii români intervievați au declarat că au fost hărțuiți, atât în lumea reală, cât și prin intermediul noilor tehnologii, scrie Mediafax.

Hărțuirea și abuzul pe internet sunt probleme importante pentru online-ul în România, potrivit raportului de activitate al liniei de consiliere Helpline, lansat de Salvați Copiii România.  Helpline-ul se adresează celor care au întâmpinat probleme pe internet și poate fi accesat prin intermediul paginii web www.sigur.info/helpline, reprezentând un serviciu gratuit de informare și consiliere privind utilizarea în siguranță a internetului de către copii.

Pe parcursul celor doi ani de funcționare a Helpline-ului au fost primite peste 650 de apeluri și sesizări atât din partea copiilor, cât și a adulților. Problemele semnalate cel mai frecvent sunt: hărțuirea și intimidarea pe internet - cyberbullying (218), înstrăinarea datelor personale (149), cazuri de fraudă și/sau spam (35), pornografie/conținut ilegal (24) și șantaj (20).

Media de vârstă a apelanților este de 17 ani, preponderente fiind persoanele de sex feminin. Cele mai utilizate mijloace de contact pentru apelarea Helpline-ului au fost e-mail-ul și chat-ul, remarcându-se în multe cazuri dorința utilizatorilor de a-și păstra anonimatul.

Componenta Helpline oferă utilizatorilor mai multe posibilități de contactare, apelurile fiind preluate de coordonatorul Helpline și de operator, la numărul de telefon 0744 300 476 și prin chat Yahoo Messenger/Meebo, între orele 11.00-15.00, de luni până vineri, sau prin email la adresa [email protected].

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8333 secunde