Aniversare Google: 100 de ani de la nașterea lui Mary Blair

519

Articole recomandate

Mary Blair este creatoarea principalelor concepte de animație Walt Disney. În onoarea contribuției aduse de Mary Blair în arta animație, Google o celebrează astăzi pe artistă.

Mary Blair s-a născut pe 21 octombrie 1911 și faptul pentru care a devenit celebră a fost arta ei care și-a pus amprenta asupra a ceea ce înseamnă astăzi Walt Disney Company, potrivit agenția.org. Mary Blair a creat conceptele de platou și culoare pentru filme de animație celebre ca Alice în Țara Minunilor, Peter Pan, Doamna și Vagabondul sau Cenușăreasa.

"Maria a fost un om foarte prietenos și artistic. Ea avea și folosea o mulțime de diferite lentile de contact colorate. Obișnuia să poarte verde sau albastru sau orice culoare pentru a se asorta cu ținuta pe care o purta în acea zi. Culorile folosite de ea erau întotdeauna luminoase. Aveam o problemă în a potrivi culorile alese de ea, deoarece aceste culori nu existau în culorile de vopsele pe care le aveam", a spus Jim Korkis, care în prezent lucrează la Disney Learning Center Epcot la Walt Disney World.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.51 secunde