Angajatorii verifică activitatea online a potențialilor angajați

776
1
Angajatorii verifică activitatea online a potențialilor angajați - cfr4-1318534615.jpg
Angajatorii verifică pe internet trecutul candidaților care își depun CV-ul pentru angajare. Un studiu realizat recent de o companie de recrutare online a arătat că 83% dintre recrutori apelează la analiza conținutului pe rețelele sociale în procesul de selecție al candidaților.

Ei verifică dacă au mințit asupra calificărilor, dacă au dovedit defi-ciențe în comunicare, dacă postează comentarii defăimătoare asupra unui angajator anterior, dacă postează materiale cu conținut inadecvat ori comentarii discriminatorii.

Au fost chestionați 2.858 de angajați și peste 70 de companii pentru a afla în ce mod com-portamentul pe rețelele sociale influențează procesul de selecție al angajaților. Întrebați ce măsuri de precauție își iau în comportamentul pe rețelele sociale, pentru a evita respingerea la un viitor interviu de angajare, un sfert din angajați au spus că evită postarea de materiale indecente sau de conținut inadecvat, un sfert au spus că nu postează comentarii defăimătoare asupra unui angajator anterior și peste 28% au declarat că formulează cât mai corect și atent orice comunicare pentru a da dovadă de o capacitate bună de exprimare. 

Comentează știrea

Mine
14 octombrie 2011
Verificarea angajatilor

Cum se verifica pe internet virtualii angajati ? Sunt cazuri multe in care acestia nu se exprima pe internet . Cine stie rog raspuns. Multumesc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2484 secunde