Femeile din UDTR vă invită la Festivalul de Artă Culinară
Articole recomandate
Cine plătește taxa pe boală și cine este scutit: „Este discriminatoriu, încalcă drepturile de asigurat”
18 Aprilie 2024
World Vision trage un semnal de alarmă: Pentru un sfert dintre copii, masa primită la școală e tot ce mănâncă într-o zi
18 Aprilie 2024
Ministrul Sănătății: “Se lucrează la o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat”
18 Aprilie 2024
Noutăţi în privinţa Spitalului de Pediatrie de la Constanţa. Mihai Lupu: "Suntem pe ultima sută de metri"
18 Aprilie 2024
Constanţa. Neversea caută peste 1000 de voluntari pentru cea de-a șasea ediție a festivalului
18 Aprilie 2024
Atenție, șoferi! Trafic închis pe A2 pentru lucrări de reparații
18 Aprilie 2024
Uniunea Democrată Turcă din România organizează, sâmbătă, 30 septembrie, ora 11.30, la Tulcea, cea de a XII-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul va fi găzduit de restaurantul "Faleză", str. Gării nr.3-4.
Festivalul este organizat de Comisia de femei din cadrul UDTR și le reunește anual, într-un concurs, pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea. Vor intra în competiție preparate culinare pregătite la filialele UDTR din: Constanța, Mangalia, Medgidia,Tulcea, Brăila, Galați, Cernavoda, Hârșova, Cumpăna, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag și Fântâna Mare. Concursul va cuprinde trei secțiuni: Mâncare tradițională, Patiserie și Dulciuri. În cadrul festivalului va avea loc un spectacol de dansuri tradiționale turcești susținut de ansamblurile UDTR din Constanța,Tulcea, Hârșova, Cobadin și Cumpăna.
"Festivalul de Artă Culinară Turcească a fost organizat pentru prima dată la Tulcea, la inițiativa deputatului Iusein Ibram. Iată că după 12 ani, ne reîntoarcem la Tulcea cu experiența celor 11 ediții organizate la diferitele filiale din Dobrogea. Bucătăria turcească este plină de arome orientale care îi dau savoare, face parte din identitatea noastră etnică și îmbogățește spațiul multicultural dobrogean", a declarat președintele Comisiei de femei și coordonatorul proiectului, Amet Melec.
Festivalul este organizat de Comisia de femei din cadrul UDTR și le reunește anual, într-un concurs, pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea. Vor intra în competiție preparate culinare pregătite la filialele UDTR din: Constanța, Mangalia, Medgidia,Tulcea, Brăila, Galați, Cernavoda, Hârșova, Cumpăna, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag și Fântâna Mare. Concursul va cuprinde trei secțiuni: Mâncare tradițională, Patiserie și Dulciuri. În cadrul festivalului va avea loc un spectacol de dansuri tradiționale turcești susținut de ansamblurile UDTR din Constanța,Tulcea, Hârșova, Cobadin și Cumpăna.
"Festivalul de Artă Culinară Turcească a fost organizat pentru prima dată la Tulcea, la inițiativa deputatului Iusein Ibram. Iată că după 12 ani, ne reîntoarcem la Tulcea cu experiența celor 11 ediții organizate la diferitele filiale din Dobrogea. Bucătăria turcească este plină de arome orientale care îi dau savoare, face parte din identitatea noastră etnică și îmbogățește spațiul multicultural dobrogean", a declarat președintele Comisiei de femei și coordonatorul proiectului, Amet Melec.
La eveniment sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la București, precum și ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017
Marţi, 26 Septembrie 2017