Fenomen unic în viață: Ploaie de meteoriți, perfect vizibilă din România

1207
1
Fenomen unic în viață: Ploaie de meteoriți, perfect vizibilă din România - stele-1317738730.jpg
Jeremie Vauboillon, specialist în predicții în cadrul Institutului Mecanică Cerească și Calcul Efemeride (IMCCE) Paris, a declarat, la Sibiu, că în 8 octombrie va putea fi observat pe cer un "uriaș" curent de meteori, România fiind "perfectă" pentru vizionarea acestui "fenomen unic în viață".
Jeremie Vauboillon a spus că vineri, între orele 19.00 și 21.00, se va putea observa "un curent de meteori uriaș, numit «Draconide»". Potrivit acestuia, curentul de meteori, denumit popular "ploaie de stele căzătoare" , cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometă care pătrund în atmosferă, cu viteză foarte mare.
"În octombrie, vor fi de două ori sau chiar de șase ori mai multe stele căzătoare decât în august. Este momentul perfect pentru a fi văzute. Dacă vreți să scăpați de oraș, vă duceți în afară, vă întindeți sau vă așezeți pe un scaun și le veți putea vedea. Vă încurajez puternic să mergeți să le vedeți", a declarat Jeremie Vauboillon.
Potrivit acestuia, ultima dată fenomenul a fost văzut în 1946, iar înainte de acest an în 1933.
"Este ceva foarte rar, este excepțional și vă rog să nu ratați această ocazie. Dacă aveți bunici care au văzut curentul din 1946 sau din 1933 vă vor spune că este un eveniment unic în viață. Chiar trebuie să-l vedeți pentru că este ceva ce nu vedem zilnic", a mai declarat specialistul în predicții.
Potrivit lui Vauboillon, "Draconidele" vor putea fi văzute din întrega Europă, dar și din partea de vest a Asiei, România fiind "perfectă pentru observarea acestui eveniment", notează Realitatea.net.





Comentează știrea

Solar Sentinel
4 octombrie 2011
Cometa elenin se apropie...

I data de 8 oct vom trece prin coada cometei Elenin, de ce nu vorbeste nimeni despre asta? sau despre activitatea vulcanica din romania ce a crescut cu 150% fata de anul trecut si cei precedenti.

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Social : Comoara din adâncurile Dobrogei
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Social : Cutremur de peste 5 grade în Vrancea
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 3.105 secunde