Festival interetnic, în iunie, la Mangalia

194
Festival interetnic, în iunie, la Mangalia - festivalmangalia-1519924852.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia au adoptat, ieri, bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs, precum și bugetele societăților din subordinea Consiliului Local, respectiv Goldterm și Parcul Industrial. Cu aceeași ocazie, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre privind completarea calendarului de evenimente din acest an. 


Pentru a sprijini în continuare sectorul turistic și a crește atractivitatea zonei, autoritățile locale au suplimentat lista evenimentelor de la nivelul orașului cu mai multe manifestări cultural-sportive. Astfel, pentru prima dată la Mangalia, pe 23 iunie, va fi organizat Festivalul interetnic. În cadrul evenimentului, vor evolua ansambluri folclorice, soliști vocali și tarafuri ale diverselor etnii din Dobrogea. Totodată, manifestarea cuprinde expoziții gastronomice, de artă, carte și fotografie. 


Un alt eveniment nou se referă la sărbătorirea a 10 ani de la reabilitarea Moscheii Esmahan Sultan, unul dintre cele mai importante monumente istorice și de cult din sudul litoralului romanesc. Lăcașul de cult musulman a fost construit în anul 1573 de către fiica unuia dintre cei mai mari conducători ai Imperiului Otoman, Selim al II-lea, în memoria tatălui său. 


În aceeași ședință, s-a mai adoptat proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate revizuit și cofinanțarea pentru proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare, aparținând RAJA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6835 secunde