Fetiță plimbată ÎNTRE SPITALE, pentru schimbare de branulă. Părinții revoltați, amendați cu 3000 lei

4729
2
Fetiță plimbată ÎNTRE SPITALE, pentru schimbare de branulă. Părinții revoltați, amendați cu 3000 lei - branulanorthfoto-1485863038.jpg

Articole recomandate

Pare greu de crezut, dar o fetiță a fost plimbată între spitale, la Satu Mare, pentru înlocuirea unei branule. Bolnavă de amigdalită, copila de doar trei ani a fost purtată, împreună cu părinții, de la un centru de permanență la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean. În ambele unități sanitare i-a fost refuzat acordarea asistenței medicale. Pentru că s-au revoltat, părinții au fost amendați cu 3.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice, scrie libertatea.ro

Fetița de trei ani din Satu Mare a avut mai multe episoade de bronșită, iar tratamentul cu siropuri nu i-a ameliorat starea de sănătate. Așa că medicul de familie a indicat un tratament injectabil prin fixarea unei branule.


"Fiica mea de trei anișori este bolnavă, are amigdalită și a primit tratament injectabil cu ampicilină și gentamicină. Am fost vineri seara la centrul de permanență de la Clinica Caritas, dar asistenta de acolo ne-a spus că nu-i face injecție deoarece este grăsuță, are 33 kg și ne-a spus să mergem la UPU, unde să i se administreze tratamentul prin branulă. Am ajuns acolo în jurul orei 19:45 dar am fost refuzați. Ne-a zis că ei nu fac astfel de tratamente", a povestit Brigitta Militaru, mama fetiței, pentru informatia-zilei.ro.


Halucinant este că părinții n-au înțeles de ce medicii au refuzat vineri să-i acorde fetiței asistența medicală. Oamenii le-au povestit cadrelor medicale că au mai fost la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Satu Mare, marți, 24 ianuarie, când un alt medic i-a fixat micuței prima branulă, cu mențiunea că trebuie înlocuită o dată la trei zile. Revoltați, părinții s-au certat cu medicii, care au chemat Poliția.

"Pentru că ne-am panicat, am vociferat, polițistul Zanga ne-a amendat pe mine cu 1.000 de lei și pe soțul meu cu 2.000 de lei pentru tulburarea liniștii. Pe lângă asta, polițistul l-a prins de gât pe soțul meu, sub ochii mei și ai fetiței. Fetița a început să plângă și mai tare, am ieșit din spital, am fost amendați, dar problema tot nu a fost rezolvată", a precizat mama fetiței.


Micuța a fost văzută din nou de medicul de familie, care a schimbat din nou tratamentul, mai scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Unu
31 ianuarie 2017
Sistem de doi lei

Probabil ca,daca era vorba de vreun puradel sau orice alt minoritar cu mult mai multe drepturi decat romanii majoritari,ar fi primit asistenta corespunzatoare,fara nicio problema. Asa,fiind vorba de un amarastean oarecare,pa! Cat despre interventia curajoasa si hotarata a organului,e de prisos orice comentariu. Ganditi-va doar la cum ar fi procedat Garcea daca era chemat sa ia masuri in cazul tiganilor care fac scandal in spitale,ori de cate ori vreo innaripata este internata acolo.

Mihnea
31 ianuarie 2017
Upu

Schimbarea de branula nu se face la UPU! Auzi la ei, la 19:45! Oameni buni, aveti copilul bolnav si sub tratament, nu reprezinta urgenta. Duceti-va cu fetita unde trebuie, in timpul programului de lucru, nu seara cand va vine voua. Daca ati si facut urat, foarte bine ca ati fost amendati!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2653 secunde