Focar de COVID-19 la Gara Constanța. O casieră, ucisă de noul coronavirus

538
Focar de COVID-19 la Gara Constanța. O casieră, ucisă de noul coronavirus - focardecovid-1598292111.jpg

Articole de la același autor

O angajată de la CFR Călători, casieră în Gara Constanța, a fost răpusă de noul coronavirus, sâmbătă, 22 august. Femeia avea 53 de ani și, din păcate, suferea deja de mai multe boli în momentul în care a contractat virusul SARS-CoV-2.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din Constanța, alte trei angajate CFR Călători au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, două dintre ele fiind internate în prezent la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și una la Spitalul Municipal Fetești. De altfel, instituția efectuează deja ancheta epidemiologică. "Pacienta de 53 de ani avea mai multe comorbidități, precum boală cardiovasculară, diabet și boală pulmonară. Aceasta a decedat în cursul zilei de sâmbătă, 22 august, iar decesul a fost raportat astăzi (n.r. ieri – 24 august), de Spitalul Municipal Medgidia. A fost deschisă o anchetă epidemiologică și am recomandat purtarea măștii și a mănușilor pe toată durata programului. În paralel, CFR Călători, având un serviciu propriu de asistență sanitară, derulează anchetă epidemiologică proprie", a anunțat directorul DSP Constanța, dr. Cristina Schipor.

Potrivit reprezentanților CFR Călători, salariata s-a simțit rău în jurul datei de 12 august și ulterior a fost internată. "Spațiile unde lucrau angajatele depistate pozitiv au fost dezinfectate. Odată cu apariția pandemiei cu noul coronavirus, în Stația Constanța, toți casierii au lucrat singuri în birou. Nu au avut contact între ei, dar nici cu publicul călător nu a existat contactul direct deoarece separarea se face prin intermediul unui ecran, iar dialogul s-a purtat prin intermediul unui sistem microfon-difuzor între călător și casier. Practic, doar banii au fost cei care au circulat atunci când nu s-a făcut plata online sau plata cu cardul. În acest moment, sunt în desfășurare anchetele epidemiologice care vor stabili în continuare condițiile de contact cu alte persoane", au precizat reprezentanții Biroului de presă al CFR Călători.

39 de decese, până astăzi

În cursul zilei de ieri, Instituția Prefectului Constanța a raportat un alt deces, al unui bărbat de 68 de ani din municipiul Constanța. Și acesta era internat la Spitalul Municipal Medgidia și suferea de leucemie acută și hipertensiune arterială. Până în prezent, 39 de persoane și-au pierdut viața, în județul Constanța, din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus.

De asemenea, numărul îmbolnăvirilor, raportate zilnic, se menține ridicat. În cursul zilei de ieri, s-au înregistrat 28 de cazuri noi, în condițiile în care au fost efectuate mai puține teste decât într-o zi lucrătoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4051 secunde