Focar de toxiinfecție alimentară în Corbu

2647
Focar de toxiinfecție alimentară în Corbu - 8ed47cc3a6688257605fde2650a95333.jpg
Medicii de familie din comuna Corbu au sesizat Direcția de Sănătate Publică, în zilele de 12 și 13 iulie, că aproximativ 10 localnici prezentau simptomele bolii diareice acute. Mai mult, pe 13 iulie, trei persoane, membri ai aceleiași familii, au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, cu diagnosticul de toxiinfecție alimen-tară. În aceste condiții, DSP a de-marat o investigație epidemiologică, în cadrul căreia au fost recoltate probe de apă potabilă din rețeaua de alimentare aferentă locuințelor celor care s-au îmbolnăvit, de la robinetele din gospodăriile acestora. S-a luat această măsură, a precizat dr. Mihaela Dinisov, întrucât bolnavii susțineau că în perioada în care au început să se simtă rău, apa era tulbure în zona lor. "Rezultatele determinărilor efectuate de către laboratorul DSP Constanța, la probele de apă au evidențiat depășiri ale parametrilor chimici și biologici", a subliniat medicul, în comunicatul de presă remis.
Prin urmare, direcția a impus SC RAJA SA și Primăriei Corbu să fie curățat rezervorul de apă, să fie reparate eventualele defecțiuni din rețeaua de distribuție, să fie clorinată apa din rezervor și să se evite întreruperea furnizării apei potabile. "Menționăm că, ulterior, nu s-au mai înregistrat cazuri de îmbolnăvire", au mai arătat reprezentanții DSP Constanța.

RAJA spune că nu sunt de vină rețelele proprii
Irina Oprea, purtător de cuvânt SC RAJA SA, ne-a declarat că au fost realizate măsurile impuse de medici, dar că este îndoielnic ca intoxicarea să fi fost cauzată de rețelele lor. "Comuna Corbu este alimentată de la aceeași stație ca și Lumina, Năvodari, Mihail Kogălniceanu și câteva cartiere din Constanța. Dacă ar fi fost de la rețelele noastre, s-ar fi îmbolnăvit mai multă lume. Noi am prelevat probe de pe rețea, din Corbu și din Lumina, iar rezultatele au fost foarte bune. Cel mai probabil, dacă a fost de vină apa, a fost o defecțiune de la rețeaua internă, deținută de abonații respectivi", a arătat reprezentantul RAJA.
Pe de altă parte, medicii nu exclud nici posibilitatea ca sătenii să se fi îmbolnăvit din cauza unor produse alimentare, mai ales că cele trei persoane ajunse la Spitalul de Boli Infecțioase au declarat că au consumat mămăliguță cu brânză și smântână.
Medicii din comună vor supraveghea, în continuare, starea de sănătate a localnicilor, iar DSP va monitoriza internările în spital urmare a toxiinfecțiilor alimentare sau a bolilor diareice.
Deoarece în această perioadă se resimte, în general, o creștere a numărului de intoxicații, și ținând cont de alternanțele dintre zilele cu ploi abundente și caniculă, DSP Constanța atrage atenția asupra importanței menținerii unei igiene personale riguroase: spălați-vă frecvent pe mâini, curățați fructele și legume-le și clătiți-le cu apă din abundență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2916 secunde