FOTO. CEREMONIE. Primul sistem de rachete sol-aer Patriot va funcționa la Capu Midia!

582

Articole de la același autor

Primul sistem de rachete sol-aer Patriot a intrat, astăzi, în mod oficial, în dotarea Forțelor Aeriene Române. Acesta a fost montat la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de Brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, iar astăzi a avut loc ceremonia de recepție, în prezența prim-ministrului Ludovic Orban, a ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă și a altor oficialități. 


„Sunt onorat sa fiu prezent astăzi într-un moment istoric, este un moment pe care îl așteptăm de mult și sunt fericit că se petrece în mandatul meu. România a ales parteneriatul strategic cu SUA și suntem un partener loial care își respectă angajamentele. România a decis să realizeze un program de înzestrare al Armatei pe 10 ani. Vom aloca 2% din PIB pentru realizarea acestui program. Sistemul de rachete Patriot este unul foarte important cu o tehnologie fără precedent. România este mai sigură cu acest sistem de rachete. Sunt convins că toate cele 7 sisteme vor deveni operaționale în curând”, a afirmat prim-ministrul Ludovic Orban. 


La rândul său, ministrul Nicolae Ciucă a declarat: „Este un eveniment care are o dublă semnificație. Armata Româna devine a 17 țară din lume și a 7-a din Europa care are un astfel de sistem de rachete. Acesta este primul echipament livrat și care urmează să fie funcțional în curând. Putem astfel să asiguram securitatea cetățenilor români. Sistemul Patriot va fi completat cu încă trei transporturi de rachete. Romania a achiziționat cea mai modernă configurație a sistemului de rachete, la fel ca cele ale armatei SUA.”


Echipamentele principale din componența sistemului Patriot de rachete sol-aer, cu bătaie mare, au început să sosească în țara noastră din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, de la Capu Midia, unde a avut loc testarea de acceptanță, iar ieri, ceremonia de recepție. 


Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8592 secunde