Fructele și legumele românești, promovate în Rusia și Ucraina

1247
Fructele și legumele românești, promovate în Rusia și Ucraina - legumefructe-1321635217.jpg
Mai multe programe pentru promovarea legumelor și fructelor, atât pe piața internă, cât și în țări din afara Uniunii Europene, au fost aprobate, vineri, de Comisia Europeană pentru 11 dintre statele membre.
În România, Organizația Națională Interprofesională "Prodcom" Legume - Fructe va beneficia de aproximativ un milion de euro pe un interval de trei ani, cu jumătate din sumă cofinanțată de Uniunea Europeană. Obiectivul organizației este de a promova legumele și fructele românești pe piețele din Rusia și Ucraina. În total, cele 14 programe aprobate de Comisia Europeană beneficiază, timp de trei ani, de 34,1 milioane de euro, din care cofinanțarea UE este de 17 milioane euro.
Potrivit CE, proiectele fac parte dintr-o serie de măsuri propuse de Comisie în această vară pentru a rezolva situația dificilă de pe piață cu care se confruntă acest sector ca urmare a crizei E-coli. Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, a declarat că, în această perioadă, Comisia și-a arătat capacitatea de a reacționa rapid și proporționat pentru a-i sprijini pe producătorii loviți cel mai puternic de criză.
"Pe termen mediu, putem oferi măsuri pentru a-i ajuta pe producători să revină la situația în care se aflau înainte de criză", a precizat Dacian Cioloș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Social : Vezi aici când va ninge la Constanța
Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Social : Medicii susțin, duminică, rezidențiatul
Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.497 secunde