Video GALERIE FOTO/VIDEO. Imaginile groazei de pe nava eșuată, la Midia. Atenție, scene cu impact emoțional!

1365

Articole de la același autor



Acțiunile autorităților în ceea ce privește incidentul naval din zona Midia se concentrează, în prezent, pe salvarea animalelor care mai sunt în viață pe nava "Queen Hind", răsturnată în acvatoriul portului. La orele prânzului, reprezentanții autorităților locale, dar și conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea s-au deplasat la fața locului, pentru a evalua situația. 


După cum se poate observa și pe imaginile făcute publice, animalele sunt înghesuite pe navă, printre ele fiind încă unele în viață. Până în prezent au fost scoase din nava răsturnată aproximativ 60 de animale, dar operațiunea este una dificilă, după cum a arătat generalul Dan Paul Iamandi, șeful IGSU, întrucât există un singur punct de acces pe navă. Iar singurii care intervin sunt salvatorii din cadrul ISU. Este vorba despre aproximativ 35 de militari.


La fața locului se află și reprezentanții organizațiilor de protecția animalelor, care s-au oferit să preia animalele salvate. 
"Așa cum vă promisesem ieri, am plecat dis-de-dimineață către Constanța, iar chiar acum am urcat pe nava răsturnată în portul Midia, alături de un echipaj ISU Dobrogea.


Acestea sunt doar primele oi vii pe care le-am găsit, cu siguranță sunt și altele, în alte zone ale epavei.


Vom salva atâtea câte vom putea, în orele care urmează, și vă vom ține la curent cu soarta lor. Aceste biete animale care au supraviețuit timp de 48 de ore pe un vapor aproape scufundat și-au câștigat, după părerea noastră, dreptul să trăiască până la bătrânețe. Un drept care ar trebui oricum să-i fie garantat oricărui animal, dacă ne întrebați pe noi.


Facem tot posibilul să preluăm legal aceste animale și să le oferim îngrijirea și dragostea de care au nevoie, în niște sanctuare care s-au oferit deja să le primească. Sperăm să avem și sprijinul autorităților în acest sens.


Vă mulțumim mult pentru ajutorul oferit ieri. Fără presiunile și mesajele voastre, foarte probabil nu am fi reușit să fim acum aici și aceste suflete ar fi fost pierdute. Continuați să ne fiți aproape, pentru că lupta continuă. Mai sunt mulți pași de făcut până când aceste amărâte să fie cu adevărat în siguranță", au transmis reprezentanții Letea Wild Horses. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7744 secunde