Garda de Mediu Constanţa: „Apa Lacului Siutghiol nu este poluată!”

256
Garda de Mediu Constanţa: „Apa Lacului Siutghiol nu este poluată!” - 2f5000f505764bd9a9d014ed5c038066-1615390363.jpg

Articole de la același autor



Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu a anunţat că, în urma verificărilor efectuate, s-a ajuns la concluzia că apa Lacului Siutghiol nu este poluată. Lămurirle vin să completeze verificările efectuate în data de 23 februarie 2021 de comisarii GNM, împreună cu inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, în zona de promenadă din orașul Ovidiu, când s-a constatat că bancurile de pește s-au aglomerat spre malul lacului Siutghiol.


„Pentru lămurirea situației, GNM CJ Constanța a solicitat un punct de vedere de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură. Specialiștii acestei instituții ne-au comunicat faptul că «fenomenul de aglomerare în zonele de mal ale lacului sunt normale în această perioadă și cu precădere în zonele iluminate artificial pe timp de noapte (faleză oraș Ovidiu). De asemenea, fenomenul de deplasare paralel cu malul ale bancurilor de pești semnalate în anumite zone este cunoscut și specific acestui lac litoral de origine marină»”, precizează reprezentanţii Gărzii de Mediu.


Potrivit acestora, la data verificărilor, pe 23 februarie 2021, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au prelevat două probe de apă din lacul Siutghiol, una din zona Observator faleză Ovidiu și alta din zona Debarcader Ovidiu. „Din datele transmise la GNM CJ Constanța reiese că au fost analizați indicatorii fizici, regimul de oxigen, nutrienții și ionii generali, iar valorile se încadrează în limitele tipologiei Lacului Siutghiol, cu excepția indicatorului oxigen dizolvat care are valorile unei ape de suprafață insuficient aerată, în zona Observator faleză. Această zonă este cu stufăriș și apa are o adâncime mai mică, lipsită de curenți, ceea ce explică concentrația scăzută a oxigenului dizolvat de la mal. 


În zona Debarcader Ovidiu nu s-au constatat modificări ale stării normale a apei lacului.
De menționat este faptul că nu s-a produs fenomenul de asfixie a peștilor și nu s-a înregistrat mortalitate piscicolă în Lacului Siutghiol”, explică reprezentanţii Gărzii de Mediu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9531 secunde