Rugby Europe Championship

„Stejarii” au meci greu în Portugalia. „Acumularea punctelor este vitală”

169
„Stejarii” au meci greu în Portugalia. „Acumularea punctelor este vitală” - stejarii-1615386689.jpg

Articole de la același autor

După un mini-stagiu de pregătire de patru zile la Snagov, naționala de rugby a României a plecat, miercuri, 10 martie, spre Lisabona, unde va susţine, sâmbătă, 13 martie, de la ora 15.00, cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship, în compania reprezentativei Portugaliei.

Lotul cu care selecţionerul Andrew Robinson abordează partida cu lusitanii este asemănător celui cu care a pregătit și meciul cu Rusia, cu câteva mici modificări: s-a alăturat „stejarilor” Alexandru Țiglă, de la CSM Știința Baia Mare, iar Marius Antonescu și Alexandru Țăruș au revenit la echipele lor de club. De asemenea, Johan Van Heerden a revenit în antrenamente după o accidentare ușoară suferită săptămâna trecută. Pe de altă parte, Tangimana Fonovai este în continuare accidentat.

Astfel, în lotul pentru Portugalia sunt 34 de jucători - 20 în pachetul de înaintare și 14 jucători pe linia de trei-sferturi -, printre care şi Cristi Boboc (linia a III-a), de la ACS Tomitanii Constanţa.

„Este un început greu de competiție, cu primele două meciuri disputate în deplasare. Acumularea punctelor este vitală în timpul acestei campanii de calificare, însă cel mai important în acest moment este să ne recuperăm cât mai bine și să fim pregătiți să jucăm cu Portugalia“, a declarat selecţionerul Andrew Robinson.

După duelul de la Lisabona, „stejarii” vor mai susţine alte trei partide, cu Spania (20 martie, acasă), Georgia (27-28 martie, în deplasare) şi Belgia/Olanda (3-4 iulie, acasă).

XXX

Federația Română de Rugby a depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene fișa de reforme și investiții legată de Planul Național de Redresare și Reziliență. Propunerea se ridică la o valoare de peste 18 milioane de euro, perioada de implementare fiind între 2021 și 2025. Obiectivele acestei intervenții sunt în vederea îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a activităților sportive regionale și naționale prin construirea unor baze sportive cu funcționalitate multiplă.

Astfel, baza va include printre altele, realizarea unui teren de rugby/fotbal de dimensiuni omologate, pistă de atletism, pistă de elan pentru sărituri în lungime și groapă de sărituri, gard de protecție în spatele buturilor de rugby, clădire de vestiare cu lojă pentru oficiali, două gradene metalice pentru spectatori având 624 de locuri, informează Federaţia Română de Rugby.

Bazele sportive propuse prin intervenție vor fi construite, în perioada 2022-2025, în următoarele localități: București, Timișoara, Cluj, Baia Mare, Galați, Gura Humorului, Suceava, Arad, Sibiu, Constanța, Mangalia, Iași, Alba Iulia, Brașov, Ploiești, Oradea, Pantelimon, Măgurele, Pașcani, Tecuci, Brăila, Mogoșoaia, Bârlad, Năvodari, Petroșani, Craiova. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3614 secunde