Gata cu cozile la ghișee! Aplicația ROeID facilitează accesul românilor la platformele guvernamentale și europene

344
Gata cu cozile la ghișee!  Aplicația ROeID facilitează accesul românilor la platformele guvernamentale și europene - 166724939639ca6750-1685017254.jpg

Articole de la același autor

Joi a fost lansată platforma ROeID la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Prin intermediul acesteia românii vor putea beneficia de o identitate digitală unică.


Cu ajutorul aplicației ROeID, cetăţenii vor putea avea acces la toate platformele guvernamentale, precum Ghiseul.ro SPV, platformele primăriilor, dar și la HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne, folosind un singur set de credenţiale.


Practic ROeID asigură autentificarea în toate platformele digitale administrate de statul român, dar și de cele din Uniune Europeană.


Aplicația ROeID disponibilă în Google Play Store și Apple App Store.


Ministrul Cercetării a explicat în cadrul unei conferințe de presă ce schimbări în zona digitală aduce noua aplicație, dar și faptul că aceasta se va putea folosi și pe telefonul mobil:


„Contul ROeID va putea fi folosit și pentru accesarea Ghișeul.ro, și pentru SPV, și pentru platformele primăriilor, și pentru HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. ROeID asigură autentificarea în toate platformele digitale pe care statul român le administrează, dar și conectarea la alte platforme digitale guvernamentale din întreaga Uniune Europeană.


Până acum, scopul principal al mersului la ghișeu, al cozilor de la ghișee în sine, era autentificarea – validarea identității.


Fiecare dintre noi mergea în fața unui funcționar, prezenta cartea de identitate, iar funcționarul verifica imaginea și datele din carte și valida astfel identitatea persoanei.
Prin identitatea digitală ROeID, cetățenii se vor autentifica online, digital, direct printr-un singur set de credențiale – 


Gata cu verificările față în față, făcute de funcționarii statului!


Aplicația mobilă ROeID este un instrument de bază în digitalizarea tuturor serviciilor publice. Vom putea folosi ROeID în platformele gestionate de instituțiile publice așa cum folosim acum contul Facebook sau Google pentru a ne autentifica în alte platforme private.


Platformele digitale guvernamentale vor avea opțiunea de log in, de conectare cu ROeID, marcată printr-un buton specific – Autentificare cu ROeID.


Beneficiile evidente ale acestei aplicații sunt rapiditatea, ușurința în utilizare și eficiența”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit Gândul.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5242 secunde