Gata cu indiferența! Amenzi uriașe pentru proprietarii imobilelor neîngrijite

743
Gata cu indiferența! Amenzi uriașe pentru proprietarii imobilelor neîngrijite - fotofondamenzicladiripeninsula-1528817719.jpg

Articole de la același autor

Centrul istoric al Constanței aduce a muzeu în aer liber. Aproape la fiecare pas și pe fiecare stradă sunt cel puțin două, trei clădiri istorice care au fost locuite de oameni importanți ai municipiului sau ridicate de arhitecți renumiți, în stiluri arhitecturale
cum rar se mai găsesc la noi în țară. Cu toate acestea, multe dintre imobile zac neîngrijite, cu bucăți rupte și ferestrele sparte. 


Autoritățile locale le-au pus gând rău proprietarilor care nu se preocupă de aspectul clădirilor sau care pot pune în pericol sănătatea ori viața trecătorilor. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal ai Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic pentru a face verificări în teren în ceea ce privește modul în care sunt întreținute imobilele de pe raza municipiului Constanța. 


Astfel, în ultimele trei luni, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat un control tematic pentru verificarea respectării normelor referitoare la protecția mediului în zona peninsulară a orașului, punându-se accent pe identificarea problemelor reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților și neîntreținerea fațadelor clădirilor amplasate în zona respectivă. 


"În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren, au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și a încălcării prevederilor HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață", precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța. 


Plasă sau renovare imediată 


Potrivit acestora, proprietarilor de clădiri din zona respectivă li s-au adus la cunoștință pe bază de proces verbal de constatare și sancționare a contravenției măsurile și recomandările organelor de control, stabilindu-se și termene pentru remedierea situațiilor de fapt constatate și anume renovarea fațadei ori a zidurilor imobilelor cu respectarea actelor normative în vigoare. 


"În urma somațiilor emise de către echipa de control, șase proprietari de imobile au montat plasă de protecție pe clădirile existente de pe bulevardul Tomis, strada Revoluției din 22 Decembrie, strada Traian, iar trei operatori economici din Piața Ovidiu și-au renovat fațadele imobilelor de alimentație publică. De asemenea, trei imobile situate pe bulevardul Tomis și pe strada Dragoș Vodă au fost supuse supraimpozitării conform prevederilor HCL nr. 27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite", mai spun cei de la Poliția Locală. 


De asemenea, cablurile inactive și căzute pe tronsonul strada Ecaterina Varga - strada Vasile Alecsandri și strada Aristide Karatzali au fost îndepărtate. 


"Ca și măsură preventivă, recomandăm persoanelor fizice sau juridice să ia măsuri de igienizare și renovare a fațadei, acoperirea cu plasă a clădirii ori cu mesh, unde este cazul", completează reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4287 secunde