Gata cu tarabele ruginite! Prima piață din Constanța care va face concurență supermarketurilor!

5373
Gata cu tarabele ruginite! Prima piață din Constanța care va face concurență supermarketurilor! - fondpiatatictac5-1596644548.jpg

Articole de la același autor

În prezent, în Piața Tic-Tac totul pare anost. Tarabele învechite și spațiul ponosit sunt înveselite doar de coloritul vesel al legumelor și fructelor. Dar RAEDPP are planuri mari pentru această piațetă: vrea să o facă să fie cochetă și renumită pentru producătorii locali care-și vor expune marfa aici! Se preconizează că lucrările vor începe în mai puțin de două luni.

Este o zi caniculară, iar precupeții din Piața Tic-Tac de pe strada Cișmelei, din nordul municipiului Constanța, își îmbie clienții cu legume arătoase. "Avem clienți, vin oamenii de la blocuri să cumpere de la noi, pentru că sunt mulțumiți, avem produse bune!", ne mărturisește zâmbind una dintre vânzătoare. Asemenea colegelor, a aflat că în curând piața va fi închisă pentru reparații și se teme pentru ce va fi pe viitor. "Ne pare bine că se modernizează, toate sunt vechi, este și curent, dar ne gândim: ce se va întâmpla cu noi?", se întreabă precupeața.

În timp ce discutăm, clienții nu întârzie să apară. E drept, din cele opt tarabe pe care le are piața, sunt ocupate vreo două, dar locuitorii din zonă spun că preferă să-și facă cumpărăturile de aici, decât să meargă până la Piața Tomis Nord, din zona Cireșica, sau la supermarketuri. "Suntem persoane în vârstă, este mai dificil să cărăm sacoșele grele. Aici însă găsim toate cele necesare, ne-ar părea foarte rău să se închidă", ne spune domnul Gheorghe N., vârstnic care locuiește la blocurile turn din apropiere, de pe strada Cișmelei.



De ce este Piața Tic-Tac în fruntea listei pentru modernizare


Reprezentanții Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța au însă planuri mărețe pentru această piațetă, iar cât de curând vor fi puse în practică, după cum ne-a declarat directorul Florin Gheorghe.

Astfel, Piața Tic-Tac este în fruntea listei piețelor din municipiul Constanța ce urmează să fie reabilitate. Încă de anul trecut, directorul Florin Gheorghe anunța intenția de a "transforma" piețele constănțene, de a le moderniza și înfrumuseța, astfel încât să devină o concurență serioasă a lanțurilor de supermarketuri. Prima piață unde au început demersurile de înfrumusețare este "Peșcăruș", din Faleză Nord, iar acum a venit rândul celei de la Tic-Tac.

"În zona respectivă sunt mulți actori de pe piața alimentară și există vad bun. Dacă dorim să concurăm cu hipermarketurile, trebuie să oferim calitate. Vom începe cu această piață, iar în funcție de rezultatele pe care le obținem, vom ști cum să abordăm problemele în celelalte piețe. De exemplu, la Piața Tic-Tac mai avem de obținut două avize, iar ulterior autorizația de construcție, urmând să organizăm licitație. Preconizez că într-o lună și jumătate va fi șantier în locația respectivă", a afirmat directorul Florin Gheorghe.

Peste doi ani va avea o altă înfățișare

Planurile RAEDPP vizează ca pieței respective să îi fie renovat complet parterul și să fie construit și un etaj, unde să mai fie realizat un spațiu comercial și o terasă. "La etaj, spațiul se va preta pentru o cafenea, un loc de joacă sau un after school, rămâne de văzut și ce oferte vom primi. Cei care au în prezent spațiile închiriate, la parter, nu vor avea prioritate după încheierea lucrărilor. Le expiră contractele, vom executa lucrările, iar ulterior de la cei care vor dori să închirieze vom primi oferte", a mai arătat Florin Gheorghe.

Lucrările sunt preconizate a se încheia peste aproximativ doi ani, iar valoarea acestora se ridică la aproximativ 700.000 de lei.

Ulterior, după redeschidere, intenția este ca în spațiile comerciale ale Pieței Tic-Tac să își ofere produsele producători locali. "Ne-am dori să avem un spațiu cu lactate, cu carne, o pescărie etc. Iar dacă și constănțenii vor considera că producătorii locali merită o șansă, merită să fie sprijiniți, să le achiziționeze produsele", a mai afirmat directorul RAEDPP.

xxx

După cum precizam mai sus, o altă piață unde au început deja demersurile pentru modernizare este "Peșcăruș" din Faleză Nord. Potrivit directorului Florin Gheorghe, lucrările de reabilitare se vor desfășura anul acesta în piața respectivă – cu mențiunea că este în plan realizarea unei construcții ușoare pe platoul generos și renovarea împrejurimilor, în condițiile în care o parte dintre spațiile comerciale din piața respectivă sunt deținute de alți proprietari. Ulterior, sunt în plan lucrări de modernizare la piețele Brotăcei, Tomis 3 și Griviței.

În edițiile viitoare vă vom prezenta care este situația celorlalte piețe din municipiul Constanța, ce planuri sunt în curs și care sunt aspectele care duc la întârzierea modernizării, în unele dintre acestea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5002 secunde