Gaura de ozon este deasupra României. Plafonul gros de nori ne apără de radiații

307
Gaura de ozon este deasupra României. Plafonul gros de nori ne apără de radiații - 06a4889c924fbf93729dadca7a59761c.jpg

Articole recomandate

Gaura din stratul de ozon care a ajuns în ultimele zile deasupra României este mai puțin periculoasă decât ne-am așteptat. Specialiștii spun că am avut noroc cu plafonul gros de nori, care ne-a apărat de radiațiile ultraviolete. Altfel, radiațiile ar fi fost extrem de puternice.

Specialiștii spun că pentru moment am avut noroc. Norii au absorbit radiațiile ca un burete. Dacă cerul ar fi fost senin, razele soarelui ar fi ars ca în plină vară. Oricum, nivelul radiațiilor este în creștere continuă.

"Pe măsură ce avansăm înspre vară, emisfera nordică a pământului primește mai multă radiație dinspre soare", a declarat Florinela Georgescu, șeful Cnetrului Național de Prognoză Meteorologică.

În următoarele zile, după ce norii vor dispărea, pericolul creat de subțierea stratului de ozon va fi mai mare. Iar medicii ne recomandă să fim foarte atenți și să folosim creme cu factor ridicat de protecție, mai ales dacă mergem la munte.

Specialiștii avertizează că radiațiile ultraviolete, cauzate de reducerea stratului de ozon, pot provoca boli de ochi, pot duce la scăderea eficienței sistemului imunitar și la îmbătrânirea accentuată a pielii.

Informează Antena3.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Stire din Social : S-a deschis cofetăria Crizantema
Pagina a fost generata in 1.5477 secunde