Concurs Gheața și gerul de afară i-au băgat pe constănțeni în spital

407

Articole de la același autor

Zilele trecute, tot mai mulți constănțeni au ajuns la spital cu picioarele sau mâinile rupte după ce au alunecat pe străzile și trotuarele înghețate din oraș. În plus, trei persoane fără adăpost au fost transportate în șoc hipotermic la spital, unde au rămas până când se vor îmbunătăți condițiile meteorologice.
Dr. Rodica Tudoran, șeful Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență, spune că de când a început ninsoarea și la Constanța s-a înmulțit numărul celor care s-au prezentat cu fracturi și alte traumatisme. De asemenea, odată cu scăde-rea bruscă a temperaturilor în ultima perioadă, tot mai mulți constănțeni au ajuns la medic cu infecții respiratorii. Dr. Tudoran îi sfătuiește pe cetățeni să evite pe cât posibil plimbările pe zăpadă și să iasă din casă doar dacă este absolut necesar.
Totodată, din cauza ninsorilor abundente de săptămâna aceasta, constănțenii din județ care au nevoie de dializă au rămas în spital până la deblocarea drumurilor. Dr. Bogdan Câmpineanu, șeful Compartimentului de Dializă a Spitalului Județean, a declarat că, la ora actuală, sunt internați cinci pacienți care necesită dializă. "Aceștia provin din localități limitrofe municipiului, cu risc de a fi izolate sau greu accesibile, din cauza nămeților. Bolnavii vor rămâne spitalizați până când vor putea fi transportați în condiții de siguranță spre locuințele lor", spune dr. Câmpineanu.
Cât despre oamenii fără adăpost care au ajuns la spital din cauza gerului, dr. Rodica Tudoran a declarat că pacienții au fost investigați, dar nu prezintă probleme deosebite. "Din punct de vedere medical nu pun probleme de internare în spital", a spus medicul. Cu toate acestea, cei trei vor rămâne în unitatea sanitară, unde vor primi și o masă caldă pe zi, până când se mai ameliorează vremea. De asemenea, Ministerul Sănătății a informat, ieri, că autoritățile din domeniu vor asigura, în această perioadă, măsuri de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fără adăpost.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2934 secunde