Ghid pentru părinții care au copii cu dizabilități, în curând la Constanța

626
Ghid pentru părinții care au copii cu dizabilități, în curând la Constanța - e8e3a7bc9f96f3ce85b3e3197a1bd40a.jpg
Organizația World Vision România lansează, săptămâna aceasta, ghidul "Toți copiii au drepturi egale". Broșura se adresează părinților care au copii cu dizabilități și își propune să îi încurajeze să-și implice micuții
în viața de familie
și să-i ajute să se integreze în societate.

Capitolele ghidului "Toți copiii au drepturi egale" tratează subiecte precum atitudinea noastră față de persoanele cu deficiențe și dizabilități, părinții, cultura și dezvoltarea copilului, drepturile copiilor cu dizabilității, dezvoltarea și dizabilitățile, înțelegerea și includerea socială copiilor cu dizabilități, siguranța și protecția copiilor, protejarea copilului față de abuzuri. "Ghidul ne sfătuiește cum să ne adresăm unui copil sau adult cu dizabilități, ne învață ce putem face înainte ca un copil să se nască, prezintă stadiile importante în dezvoltarea copilului și oferă sugestii cu privire la modul în care putem ajuta copilul să se integreze și să fie respectat în societate. Capitolul VI mi s-a părut genial, pentru că vorbește despre cum să monitorizezi starea de sănătate a copilului, astfel încât să depistezi din timp o afecțiune", a declarat Isabela Ștefan-Iorga, asistent relații publice și comunicare World Vision România - Biroul Zonal Constanța.

Copiii cu dizabilități
vor prezenta sceneta "Capra cu trei iezi"
Publicația a fost realizată prin contribuția specialiștilor World Vision din Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Liban, Serbia și România, sub supravegherea lui Mary Ellen Chatwin din cadrul departa-mentului de advocacy World Vision pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Caucaz și Asia Centrală.
Ghidul este tradus și în limbile georgiană, arabă, sârbă, alba-neză, armeană și ebraică. "So-cietatea este cea care creează dizabilitatea pentru persoanele care au diferite limitări. Trebuie să înțelegem că o persoană care are o deficiență nu este neapărat limitată în activități. World Vision International privește dizabilitatea mai degrabă ca pe o problemă complexă socio-culturală și economică, cu consecințe politice și nu doar ca pe una medicală sau individuală", citează ghidul.
După lansarea ghidului, copiii de la Centrul de Intervenție pentru Copiii cu Dizabilități Cernavodă vor prezenta sceneta "Capra cu trei iezi", adaptare în versuri a cunoscutei povești scrise de Ion Creangă.
Evenimentul de lansare al ghidului va avea loc concomitent la București, în orașul Craiova și la Cernavodă, în incinta Centrului de Intervenție pentru Copiii cu Dizabilități World Vision, joi, 17 septembrie, începând cu ora 10.30. În primă fază, vor fi distri-buite 180 de ghiduri părinților care au copii cu dizabilități, autorităților, precum și colabo-ratorilor organizației World Vision.
Potrivit informațiilor furnizate de Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, la nivelul județului Constanța sunt înregistrați 1998 de copii cu dizabilități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 14 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.1443 secunde