Grădină senzorială, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” din Constanţa

518
Grădină senzorială, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Maria Montessori” din Constanţa - gradina-1622733548.jpg

Articole de la același autor

O grădină senzorială a fost inaugurată, joi, 3 iunie, la Constanţa, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori”. Proiectul este susţinut de campania „Music for Autism”, cu implicarea trupei Cargo. De altfel, grădina poartă numele „Adi Bărar”, unul dintre membrii trupei.

Scopul iniţiativei este acela de a oferi copiilor cu dizabilităţi posibilitatea de a interacţiona într-un spaţiu natural, terapeutic, construit din diverse texturi ce creează o experienţă inedită şi relaxantă. Grădina multisenzorială este un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creşte comportamentele pozitive pentru persoanele cu dizabilităţi severe senzoriale sau probleme neurologice.

„Este o iniţiativă unică în judeţul Constanţa, iniţiativă care vine să ateste valoarea unui parteneriat instituţional cu finalitate palpabilă pentru copiii cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă «Maria Montessori» din Constanţa. Colaborarea cu membrii trupei Cargo are deja un istoric consistent, regăsit în numeroase proiecte derulate în Constanţa”, a transmis inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1462 secunde