Gravidele și bolnavii care necesită dializă, internați în spital

214
Gravidele și bolnavii care necesită dializă, internați în spital - c0f28bec9c6bf4e93ad31061c47686c7.jpg
Constantin Dina, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, a declarat, vineri, că la nivel județean există 20 de gravide care prezintă risc de sarcină, însă nu sunt probleme pentru că ele au fost internate deja.
Dina a precizat că, în cazul gravidelor, s-au luat câteva măsuri speciale pentru a se evita orice complicație: cele care sunt în săptămânile 38-41 de sarcină au fost internate, din timp, la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale. În plus, medicii de familie au primit sarcina de a supraveghea gravidele cu risc, astfel încât în cazul în care se va ajunge la vreo urgență ei să le și moșească.
În privința persoanelor cu dializă, Ministerul Sănătății a dispus, încă de joi seară, direcțiilor de sănătate publică din întreaga țară să transporte la spitale toți bolnavii cu insuficiență renală care necesită un astfel de tratament. Dina a menționat că, în județul nostru, există, în total, 80 de cazuri. Tot el a adăugat că unii dintre ei au fost internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) încă de joi seara, alții sunt internați la un centrul privat și alții, prin grija prefectului Claudiu Palaz și a inspectorului general școlar Elena Buhaiev, au ajuns la Liceul Sportiv.
Dr. Dan Căpățână, managerul SCJU Constanța, a declarat pentru "Cuget Liber", că la SCJU Constanța au fost internați patru pacienți: "Sunt doi pacienți din Negru-Vodă și câte unul din Corbu și Cobadin, care aveau nevoie de dializă astăzi (n.r. vineri). Ei vor rămâne în spital până mâine, când vor fi transportați acasă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Social : Week-end cu zăpadă, viscol și chiciură
Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Social : Congaz a împlinit 10 ani de activitate
Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8942 secunde