Zece oameni ai străzii s-au adăpostit de frig la Urgență

203
Zece oameni ai străzii s-au adăpostit de frig la Urgență - b4d67fe5779a3a79bf93f077b0d32460.jpg
Temperaturile scăzute înregistrate vineri în județul nostru au umplut, din nou, Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța. Zece persoane fără adăpost au ajuns la spital, din proprie inițiativă sau transportate de ambulanțe, în urma sesizărilor primite de la cetățeni, care i-au văzut acoperiți de zăpadă.
Dr. Rodica Tudoran, medic șef UPU, a afirmat pentru "Cuget Liber" că doar trei dintre oamenii străzii ajunși la spital aveau afecțiuni care să necesite spitalizare: unul dintre ei avea probleme psihice și a fost transferat la Secția de Neuropsihiatrie Palazu Mare, iar doi au fost diagnosticați cu sifilis, fiind internați în Secția de Dermato-Venerice. Cei mai mulți însă erau înghețați și nemâncați și au rămas în salonul amenajat la intrarea în UPU. Spațiul este însă prea mic, astfel că sărmanii au fost puși câte doi în pat sau pe tărgi înghesuite în salonul respectiv.
Reprezentanții Ministerului Sănătății au cerut, vineri, ca unitățile de primiri urgențe, serviciile de ambulanță și SMURD-ul să trateze toate cazurile sociale, având în vedere codul galben. Mai indicat ar fi însă, spun medicii și o susținem și noi, să existe centre sociale pentru adăpostirea lor, având în vedere că UPU este pentru tratarea bolnavilor. Medicii de la UPU au adus, vineri, haine de acasă pentru a-i îmbrăca pe sărmani. De altfel, cadrele medicale fac un apel către constănțeni să ajute, dacă pot, cu articole de îmbrăcat pentru aceste persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Social : Week-end cu zăpadă, viscol și chiciură
Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Stire din Social : Congaz a împlinit 10 ani de activitate
Vineri, 18 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.6567 secunde