Grevă la Prefectura Constanţa. Angajaţii cer modificarea sistemului de salarizare, pentru lefuri mai mari

600
Grevă la Prefectura Constanţa. Angajaţii cer modificarea sistemului de salarizare, pentru lefuri mai mari - xgreva-1644410643.jpg

Articole de la același autor

Prefecturile din toată ţara intră în grevă. Sindicatul „Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică, reprezentând Instituţiile Prefectului din 33 de judeţe, printre care şi judeţul Constanţa, declară grevă de avertisment.

Potrivit sindicaliştilor, la acţiune sunt aşteptaţi să participle 1.500 de salariaţi, prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului în data de 10 februarie 2022, între orele 10.00 şi 11.00, la sediul instituţiilor respective.

„Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate”, explică preşedintele FPPC, Cosmin Ionuţ Ionescu.

Potrivit acestuia, în prezent, un funcţionar public din instituţia prefctului are un salariu mult mai mic decât un funcţionar public din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

„Funcţiile publice din instituţiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcţiilor publice de stat, întrucât în desfăşurarea activităţii lor, funcţionarii publici reprezintă şi apără interesele statului, fapt prevăzut de Constituţia României”, mai spune preşedintele de sindicat.

La Constanţa, angajaţii Prefecturii vor opri lucrul şi vor ieşi pe holurile instituţiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3411 secunde