Gripă aviară în judeţul Constanţa. Cadavre de pelicani, descoperite pe Lacul Sinoe

184
Gripă aviară în judeţul Constanţa. Cadavre de pelicani, descoperite pe Lacul Sinoe - gripa-1647956851.jpg

Articole de la același autor

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa ia măsuri după ce, în două zone din Dobrogea, au fost descoperite cadavrele unor păsări care au murit de gripă aviară.

Analizele realizate la Bucureşti au confirmat influenţa aviară cu virusul gripal subtip H5N1 la două cadavre de pelicani creţi proveniţi din Insula Ceaplace şi Insula Prundul cu păsări de pe Lacul Sinoe. Au fost stabilite zone infectate de trei km în jurul celor două focare şi încă 10 km zone de tampon.

„Au fost dispuse monitorizarea coloniilor de păsări sălbatice prezente în zona afectată prin acţiuni de supraveghere şi de control activ al păsărilor sălbatice moarte sau muribunde şi recensământul şi identificarea tuturor exploataţiilor din zonă ce deţin păsări domestice. De asemenea, toate păsările trebuie plasate şi ţinute în clădiri închise pentru a împiedica venirea în contact a păsărilor domestice cu cele sălbatice”, au precizat reprezentanţii DSVSA Constanţa.

Aceştia fac apel către populaţie să respecte măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea virusului, inclusiv interzicerea circulaţiei sau a transportului păsărilor, ouălor, cărnii şi cadavrelor păsărilor şi interzicerea târgurilor, pieţelor şi expoziţiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9745 secunde