Focarul de gripă aviară din Maramureș, izolat

224
Focarul de gripă aviară din Maramureș, izolat - ddd-1579174339.jpg

Articole recomandate

Focarul de gripă aviară descoperit la o fermă de creșterea găinilor situată la marginea orașului Seini a fost izolat, iar serviciile veterinare au luat măsurile de biosecuritate adecvate, a precizat, joi, pentru Agerpres, primarul urbei, Gabriela Tulbure. "Situația este sub control, fiind luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației. Serviciile veterinare au luat toate măsurile de biosecuritate în vederea stopării extinderii virusului", a spus Gabriela Tulbure.

Un focar de gripă aviară, tulpina H5N8, a fost descoperit recent la o fermă de creșterea păsărilor din orașul Seini. Ferma administrată de firma Karin SRL, deținută de medicii veterinari Dan Grigore Meseșan și Alexandru Florin Cotuna, urmează să sacrifice și incinereze sub supravegherea autorităților veterinare peste 18.000 de găini. Firma asigura necesarul de ouă pentru consum pentru piața organizată din România și Ungaria.

De asemenea, Primăria orașului Seini a suspendat achiziționarea de materie primă din ferma avicolă pentru stația de biogaz care produce energie pentru mai multe imobile din localitate.

În județul Maramureș, conform datelor Direcției Județene Agricole, funcționează 12 ferme de găini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2186 secunde