O nouă amenințare la Constanța: gripa aviară

435
O nouă amenințare la Constanța: gripa aviară - onouaamenintare-1541437632.jpg

Articole de la același autor

După gripa porcină, apare o nouă amenințare în județul Constanța: gripa aviară. Luând în considerare numeroasele alerte primite din statele membre UE referitoare la apariția și evoluția unor focare de influență aviară înalt patogenă pe teritoriul european și la nivel mondial, autoritățile veterinare mențin o stare de alertă ridicată prin intensificarea măsurilor de supraveghere în vederea prevenirii introducerii influenței aviare pe teritoriul României.

"În acest context epidemiologic încărcat, în Bulgaria au fost identificate mai multe focare de influență aviară, ultimele trei (subtip H5) fiind localizate în exploatații avicole situate în regiunile Plovdiv și Haskovo, aproape de frontiera cu România. În acest sens, se impune menținerea stării de alertă și obligativitatea menținerii păsărilor din cadrul gospodăriilor populației în interiorul curților, fără a avea acces în afara acestora", a anunțat directorul executiv al Direcției Județene Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, dr. Diana Cristescu.

Astfel, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară ia o serie de măsuri cu privire la supravegherea teritoriului prin conștientizarea populației și a administrațiilor locale cu privire la impactul economic al acestei boli, al sănătății publice, cât și la dispunerea unor măsuri pentru prevenirea apariției vreunui focar în teritoriul național. În primul rând, va fi pornită o campanie de informare a proprietarilor de animale cu privire la această situație și cum pot preveni răspândirea virusului. Aceștia vor fi obligați ca orice modificare în statusul de sănătate al păsărilor, precum îmbolnăviri bruște, lipsa consumului de apă și furaj, mortalitate, să o anunțe imediat medicului veterinar de liberă practică împuterniciți și D.S.V.S.A. Constanța.

Măsurile impuse vor fi menținute în corelație cu perioadele de migrație a păsărilor sălbatice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3813 secunde