Gripa e în floare, la Constanța. Accesul în Spitalul de Boli Infecțioase - restricționat!

2681
Gripa e în floare, la Constanța. Accesul în Spitalul de Boli Infecțioase - restricționat! - gripaspitalinfectioase3-1579820305.jpg

Articole de la același autor

Numărul constănțenilor diagnosticați cu gripă a fost în creștere în ultima perioadă, motiv pentru care specialiștii atrag atenția ca cei afectați să se prezinte la medic, la primele semne de boală. 


Totodată, pentru a evita riscul de îmbolnăvire, conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a dispus limitarea accesului în unitatea sanitară. Cu sublinierea, potrivit dr. Stela Halichidis, managerul unității spitalicești, că nu este vorba despre o epidemie, ci despre luarea unor măsuri de prevenire. 


"Am înregistrat în ultima perioadă peste 40 de cazuri de gripă. Chiar dacă nu ne confruntăm cu o epidemie, am luat măsura de restrângere a vizitelor și încercăm să izolăm bolnavii pe tipuri de afecțiuni", a precizat dr. Stela Halichidis. 
Potrivit dr. Loti Popescu, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, din octombrie 2019 până în prezent au fost înregistrate 107 suspiciuni de gripă, dintre care au fost confirmate, în urma analizelor, 41 de cazuri. Este vorba despre 20 de cazuri diagnosticate cu virusul de tip A, 20 de cazuri diagnosticate cu virusul de tip B și un caz depistat cu virusurile A și B. 


Pentru a evita răspândirea afecțiunii, medicii recomandă oamenilor să respecte regulile de igienă și să evite locurile aglomerate, mai ales pentru copiii mici care nu au imunitatea formată. 


"Gripa are perioadă de incubație foarte scurtă. Cei care intră în contact cu virusul prezintă febră, tuse, dureri musculare, osoase, dureri ale globilor oculari. La apariția primelor simptome, este bine ca pacienții să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat", a precizat dr. Stela Halichidis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.643 secunde