Planuri pentru extinderea Spitalului de Boli Infecțioase. "Vrem să dispară focarul de infecție!"

548
Planuri pentru extinderea Spitalului de Boli Infecțioase.

Articole de la același autor

Este nevoie de o extindere a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța! O spune primarul Decebal Făgădău, care a subliniat că reprezentanții unității spitalicești urmează să realizeze documentația pentru ca acest plan să devină realitate. Până atunci, însă, edilul speră ca anul viitor să se finalizeze "curățenia" din curtea spitalului, să fie demolate clădirile insalubre și să dispară focarul de infecție!


De la începutul anului școlar, cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase se confruntă cu o creștere considerabilă a numărului de cazuri de hepatita A. Iar cum cele mai multe cazuri sunt în rândul copiilor, secția de pediatrie este supraaglomerată. În aceste condiții, primarul Decebal Făgădău a afirmat că, pe lângă numeroasele îmbunătățiri care au fost aduse în ultima perioadă unității sanitare – de la achiziții noi de mobilier, până la aparatură medicală de ultimă generație! – se are în vedere inclusiv extinderea instituției cu o secție. Deocamdată, există intenția, rămâne să fie puse planurile pe hârtie și, mai departe, găsită finanțarea necesară. 


"Spitalul de Boli Infecțioase se schimbă mult, de la un an la altul. A fost schimbat mobilierul, a fost achiziționată multă aparatură medicală, din fondurile spitalului obținute din decontarea serviciilor, ceea ce este un aspect de laudă. Sper ca reprezentanții spitalului să lucreze foarte repede și la un studiu de fezabilitate pentru extinderea unității, pentru că este nevoie. Sunt momente de vârf, precum cel în care ne aflăm, în care o epidemie aglomerează secția de pediatrie. Sunt copii, este nevoie să fie însoțiți de aparținători, iar în aceste vârfuri de aglomerare se impune o extindere cu o secție suplimentară", a afirmat edilul. 


Anul viitor începe demolarea clădirilor insalubre care mai există
Spațiu este, căci, după cum se știe, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase are o curte generoasă, unde în prezent se află clădiri insalubre, fosta Secție de Endocrinologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei" Constanța și fostul laborator de anatomie al Facultății de Medicină. Dar acestea trebuie demolate, iar primarul Făgădău a afirmat că este în plan această operațiune pentru anul viitor. "Am profitat de întâlnirea pe care am avut-o cu reprezentanții spitalului și ai sindicatului, pe tema concediului suplimentar de odihnă pentru angajații unității, pentru a discuta și despre proiecția financiară pentru anul viitor. Toată zona respectivă va fi asanată și sper să dispară cât mai repede acel focar de infecție, unde veneau oamenii străzii și incendiau. De asemenea, avem un dialog permanent cu Consiliul Județean Constanța (n.r. cei care au în proprietate alte clădiri aflate în aceeași curte) și sper ca până la sfârșitul acestui mandat să fie curat măcar", a mai afirmat Decebal Făgădău. De menționat că reprezentanții Consiliului Județean Constanța au demarat deja procedurile pentru demolarea sau reabilitarea clădirilor din zonă, pe care le au în administrare. De exemplu, într-una din aceste imobile urmează să fie sediul Serviciului de Medicină Legală.


xxx
Reamintim că aglomerarea sectorului pediatric este o problemă cu care se confruntă, de asemenea, și Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei", de ani buni. În repetate rânduri, dr. Cătălin Grasa, managerul unității spitalicești, dar și alte cadre medicale, cât și reprezentanți ai autorităților județene și locale au atras atenția asupra faptului că este nevoie de un spital de pediatrie în județul Constanța. Discuții pe această temă au tot fost, chiar au fost căutate locații, dar până în prezent nu s-a concretizat nimic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4345 secunde