Groapă de gunoi la intrare în stațiunea Mamaia

4030
Groapă de gunoi la intrare în stațiunea Mamaia - c73833a192f4d025a0a2ca71cfff9534.jpg
Păstrarea unui mediu curat nu este una dintre prioritățile autorităților constănțene - drept dovadă, numeroasele instantanee prezentate în ultimii ani la rubrica "Mizeriile Constanței", transmise de constănțeni sau surprinse de reporterii "Cuget Liber". Ai crede însă că măcar în timpul verii, când Constanța și stațiunea Mamaia devin puncte de reper pentru turiști, ar exista o preocupare mai mare pentru curățenie, măcar a plajei. Din păcate, pentru renumele Constanței, dar mai ales pentru sănătatea noastră și a turiștilor, nu este așa. Din contră, litoralul românesc pare să fie din ce în ce mai mizerabil.
După ce, într-o ediție precedentă v-am prezentat cum arată plaja din cartierul Faleză Nord, ne îndreptăm atenția asupra zonei de la intrarea în stațiunea Mamaia. După cum arată și fotografiile realizate de noi, nu s-ar putea spune că te afli în cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc, "bijuteria" cu care se mândresc autoritățile locale! La doar câțiva zeci de metri de șezlongurile turiștilor, se întinde o veritabilă groapă de gunoi, unde, mai mult ca sigur, se descotorosesc de resturile alimentare și PET-urile nefolositoare angajații unităților hoteliere. Stația de deversare din zonă își aduce contribuția ei, întreaga zonă fiind transfor-mată într-o mlaștină.
Zilele trecute, reprezen-tanții Administrației Bazinale Apele Române ne declarau că inspectorii instituției parcurg, zilnic, plajele de pe litoralul românesc pentru a verifica în primul rând starea de curățenie. E greu de crezut însă că au trecut măcar prin apropierea acestei porțiuni - ei, cei de la primărie sau de la Garda de Mediu - și au întors capul, insensibili. Dincolo de aspectul inestetic, această groapă de gunoi este un focar de infecție, care pune în pericol sănătatea celor care aleg să se scalde în apele din apropiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2646 secunde