GUNOAIE ȘI DISTRUGERE ÎN CENTRUL CONSTANȚEI

1320
4
Numeroase zone din Constanța sunt departe de a semăna cu un oraș european. Municipiul de la malul Mării Negre are multe "bube" și le știm cu toții. Le vedem în fiecare zi, sunt chiar în nasul nostru, ne-am obișnuit atât de tare cu ele, că aproape că nu ne mai deranjează.


Acesta este și cazul unei case părăsite de pe strada Petre Romulus, chiar din centrul Constanței, între străzile Ștefan cel Mare și Cuza Vodă. Dacă treburile te poartă în zonă și treci de zona cât de cât îngrijită de pe Ștefan cel Mare, odinioară cea mai circulată arteră pietonală din oraș, s-ar putea să ai un șoc. Câțiva pași și ai putea crede că ai ajuns într-un ghetou, într-o periferie uitată de lume și de autorități. Gunoaie împrăștiate pe trotuare, garduri rupte, geamuri sparte, câini vagabonzi, acesta este peisajul ce se dezvăluie în fața ochilor trecătorului ajuns pe strada Petre Romulus. 
Tabloul este completat de o casă părăsită, pe ale cărei garduri, câțiva țigani harnici își înșiraseră duminică, la prânz, covoarele pe care le spălau cu mare spor fix pe trotuarul de vizavi. În curtea imobilului, gunoaiele stau ca la ele acasă, păzite strașnic de câțiva maidanezi. 


Vecini… de treabă
Nederanjați de prezența echipei "Cuget Liber" în zonă, țiganii și-au văzut în continuare de treabă, părând chiar bucuroși că cineva i-a surprins în sfârșit, făcând ceva bun. Nu de aceeași părere erau vecinii pe strada alăturată, care ni s-au plâns că toată mizeria din zonă este din cauza lor. 
"Sunt destul de pașnici, dar își aruncă gunoaiele pe trotuar. Tot ce nu le mai trebuie în casă, pungile cu gunoiul menajer, toate ajung pe stradă și apoi sunt purtate de vânt sau de câini în tot cartierul. Tot ei au rupt gardurile și au spart geamurile de la casa părăsită. Acolo nu a mai locuit nimeni de mult", ne-a spus un vecin supărat. 
De aceeași părere este și o femeie care consideră că este inadmisibil ca în centrul unui oraș de talia Constanței să existe așa ceva. 
"În inima Constanței este un jeg de neimaginat. Vara nu poți să respiri de miros. Nu știu de ce pe cei de la Primărie și de la Poliție nu îi preocupă decât străzile Mihai Viteazu și Ștefan cel Mare. Pe aici nu ajung cu anii și de aceea este în halul ăsta", ne-a spus necăjită, femeia. 


Așteaptă autoritățile salvatoare
Nu se știe care este statutul casei părăsite. Cert este că nimeni nu se interesează de ea, nimeni nu se preocupă de aspectul ei, astfel încât, probabil că în curând va dispărea. Hoții de materiale de construcții o fură bucată cu bucată și nu va mai rămâne nimic de ea. Asta dacă nu va fi ocupată definitiv de "chiriașii" clandestini care își mai găsesc noaptea adăpost în ea. 
Locuitorii din zonă mai speră încă faptul că, la un moment dat, autoritățile se vor sesiza în vreun fel și vor lua măsuri astfel încât să spargă cuibul de vagabonzi ce s-au aciuat acolo și să curețe zona.    


Comentează știrea

CETATEANU' VESEL
24 septembrie 2012
TRAIASCA EDILUL MAZARE !!!!

TRAIASCA MAZARE,MARTINII SI ROMULANII !!!! SUNT MANDRU CA-S CONSTANTEAN ! SI MOSII SI BABELE SA NU MAI COBOARE DE PE VASELE LOR DE CROAZIERA LUXOASE SI IMBUIBATE ! NOI VREM CIRC,CARNAVAL SI SA STAM CAPRA CU "EDILUL" LA ARABI !

Constanteanul occidental
24 septembrie 2012
Pacat

Pacat ca romanii nu stiu sa-si puna valoare pe bogatiile. Centrul constantei ar putea fie superb daca s-ar pune la punct.

bit
24 septembrie 2012
st. cel mare

de ce nu se planteaza pomi,eventual otetari,foarte decorativi si rezistenti pe st.Stefan cel Mare;ar imbraca frumos strada si, in plus, ar mai atenua curentul,destul de puternic, pe aceasta strada; edilii nu circula pe jos, de aceea nu stiu ce este necesar in oras.

boboru lu' mazare
25 septembrie 2012
mizeriile constantei.

fiinca l-am ales primar pe domnul mazare,sa ne fie de bine!la alegeri scria ca este primarul constantei, eu inteleg ca este numai al mamaiei, mai ales ca acum are si doamna martin un post ca lumea in turism.cine l-a votat,probabil ca este multumit,mai ales ca din taxele platite de noi, da de mancare la oamenii necajiti,care nu mai au din cauza saraciei, demnitate.cine este sarac,in conditiile date,chiar si tigani fiind,nu se mai gandeste la curatenie sau frumusete,de aceea este bine ca multimea sa fie saraca,la cel mai mic ciolan azvarlit, te voteaza, iti umple buzunarele si familia de bani,proprietati,viata minunata.halal popor,ne meritam soarta.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5429 secunde