De Paște

Gustați din toate preparatele, dar nu uitați de legume și fructe

370
Românul își petrece o mare parte a sărbătorilor de Paște la masă. Trei zile mănâncă și bea în continuu. Salată de boeuf, drob, sarmale în foi de viță, friptură de miel, plăcintă, cozonac, vin, meniul este extrem de încărcat. Pentru a nu vă petrece însă sărbătorile la Urgență, medicii ne recomandă totuși să fim cumpătați.

"Consumați cu moderație din toate preparatele. Gustați câte puțin. Nu trebuie să renunțați nici la ouă, nici la drob ori friptură. Dar pentru a nu vă afecta sănătatea consumați porții mici. Și nu uitați de legume și fructe", ne reco-mandă dr. Isabela Preda, medic nutriționist.

Este bine cunoscut că în perioada Sărbătorilor Pascale unitățile de urgență sunt luate cu asalt de pacienți cu afecțiuni digestive. Acestea pot fi provocate și de combinația alcool - preparate grase. Așadar nu beți mai mult de două-trei pahare de vin. Nu uitați de mișcare. Plimbați-vă în aer liber, ieșiți în parc cu bicicleta sau cu rolele, jucați-vă cu copiii cu mingea pe plajă. Astfel de activități vă vor ajuta să digerați mâncarea multă și să nu vă treziți cu multe kilograme în plus.

Persoanele care urmează un tratament nu trebuie să întrerupă medicația, iar băuturile alcoolice, prăjelile, tocăturile și alimentele bogate în grăsimi trebuie consumate cumpătat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Social : Cât ne costă masa de Paște
Vineri, 13 Aprilie 2012
Stire din Social : Cum va fi vremea de Paște
Pagina a fost generata in 0.3197 secunde